В четвъртък ви каним на Фермерския пазар да опитате “Чипровски кланик с пиво”

В четвъртък ви каним на Фермерския пазар да опитате “Чипровски кланик с пиво”

На 21 септември 2023 г., (четвъртък) , от 11.00 часа ви каним на Фермерския пазар в жк “Надежда” 4, за да опитате традиционния “Чипровски кланик с пиво” – една вкусна рецепта от Северозапада.

Екипът на Пазари Север ЕАД е поканил Цветомир Стефанов и неговото семейство от Чипровци, за да приготвят вкусна храна по традиционна рецепта. Те ще демонстрират своите умения и ще раздадат безплатно около 200 дегустационни порции с Чипровски Кланик с пиво, като жест към редовните посетители и гостите на Пазара!
Кулинарният празник ще се проведе на Фермерския пазар в “Надежда” 4, разположен на ъгъла на ул. “Христо Силянов” и ул. “Търговска”.

Кланикът е типична торлашка гозба, която се приготвя в Чипровци. Майстор на Кланика ще бъде Цветомир, който е млад производител на занаятчийската бира Чипровско пиво, а отскоро и развива и къща за гости и механа – Павловата къща в града. С него и семейството му ще модернизираме вкусната местна рецепта като добавим освен крехко свинско месо, чушки, праз и най-добрата бира на Северозапада – Чипровското пиво.