Северен парк се утвърди като домакин на Ърбан зона (СНИМКИ)

Северен парк се утвърди като домакин на Ърбан зона (СНИМКИ)

Северен парк се утвърди като домакин на ЪРБАН ЗОНА – най-голямото събитие за градски спортни дисциплини.

Район “Надежда” отново посрещна най-добрите спортисти в световния стрийт фитнес на турнира “Барлайънс”,  виртуозите в брейк танците, участниците в градския шампионат Баскет 3X 3 (заради дъждовната сутрин днес играха в зала”Триадица”) , както и надеждите в новата спортна дисциплина паркур.

“Радвам се, че съм с вас за поредна година и заедно ще се насладим на изпълненията на над 1400 участници в двата дни на Фестивала. Ние сме тук, за да засвидетелстваме любовта си към София, грижата за хората и отношението към традициите и талантите на града”, каза председателят на Столичен общински съвет и Фондация София-европейска столица на спорта Георги Георгиев.

“Убеден съм, че кметовете и общинските съветници ще работят с още повече ентусиазъм, за да имаме подобни успешни събития и през 2024 г., когато София е избрана Световна столица на спорта”, каза eвродепутатът Андрей Ковачев.

“За поредна година Ърбан зона гостува в район “Надежда”, за да бъде близо до хората. Искаме децата да се мотивират от успешните спортисти и да последват примера им. Поздравявам г-н Димов за реновираното 63 то училище, новият филиал на 24 ДГ “Надежда”, както и новите спортни площадки в 101 Средно училище и 15 Средно училище. В Столичен общински съвет гласувахме 350 000 лв , за да довършим грубия строеж на новият храм “Св. Серафим Софийски” в жк Надежда 3″, подчерта  Татяна Георгиева, председател на Комисията за децата, младежта и спорта в СОС.

В своето изказване от сцената инж. Димитър Димов допълни, че през тази година епоставен рекорд по инвестиции в сферата на образователната инфраструктура. “Освен изброените ще започнем и изграждането на най-големия Младежки център в жк Надежда 2. До месец ще бъде открит и първият многоетажен паркинг в София, разположен в жк “Надежда” 1, до метростанция “Надежда”, заяви кметът на района.