Столичният кмет Йорданка Фандъкова откри учебната година в Требич (СНИМКИ)

Столичният кмет Йорданка Фандъкова откри учебната година в Требич (СНИМКИ)

Кметът на град София Йорданка Фандъкова откри новата учебна година в изцяло обновената сграда на 63 ОУ „Христо Ботев” в кв. Требич.
„За мен е огромно удоволствие да присъствам на откриването на учебната година в 63 ОУ „Христо Ботев“. Смея да твърдя, че това е най-известното основно училище в цяла София, за чиито високи резултати и успехи слушам всеки ден“, каза г-жа Фандъкова.

„Благодаря на инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“ за успешното развитие на училището“. Специални поздравления към директора Карамфилка Новачкова и нейния екип, които са вложили огромен труд, всеотдайност и професионализъм в това училище!“, допълни тя.

“Гордея се, че посрещаме новата учебна 2023/2024 г. в изцяло обновена сграда в кв. Требич. Тази година е с рекордни инвестиции в образователна инфраструктура в “Надежда”. Успяхме да осигурим изцяло обновена образователна среда за над 350 деца от 63 ОУ “Христо Ботев” в кв. Требич“, нов двор и ограда в 98 Начално училище в кв. Илиянци, изградихме нов филиал на 24 ДГ “Надежда”. Обновихме спортната площадка в 101 Средно училище и изградихме нова спортна площадка в 15 Средно училище.
Актуализираме проектите на 153 Спортно училище, 137 ДГ и 27 ДГ, филиал, с реализирането на които ще постигнем нов облик за образованието в “Надежда” .

Използвам случая да благодаря на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, за оказаното доверие към мен и директора Карамфилка Новачкова. Обновената сграда на 63 ОУ е изцяло с финансиране на Столична община”, заяви от своя страна инж. Димов.