Дончич с първи думи след завръщането си в Локо (Сф): Ще вдигна отбора на крака!

Дончич с първи думи след завръщането си в Локо (Сф): Ще вдигна отбора на крака!

Локомотив (София) обяви новия си треньор. Сърбинът Данило Дончич заменя подалия оставка Стойчо Стоев. Договорът на 54-годишния специалист е до юни 2024 г.

Дончич игра като нападател в „Надежда“ от 1997 до 1999 г. От 2008 до 2010 г. изпълнява ролята на помощник-треньор в щаба на Драгомир Окука. За последно води малтийския Валета, с когото през сезон 2017/18 става шампион на страната.

Дончич даде ексклузивно кратко интервю за “Витоша нюз” и “ФИЛТЪР”.

“Вчера (неделя) пристигнах в България. Срещата ми с ръководството на клуба беше кратка. Бързо се разбрахме по всички въпроси. Все пак сме приятели и се познаваме от много, много години и с боса г-н Василев, и с Бойчо, и с останалите…Няма проблеми. Всичко е наред. Почваме от утре със здрава работа, яки тренировки – двуразови.

Прекрасно разбирам в каква обстановка попадам и как заварвам тима. Обещавам да направя всичко по силите си, за да вдигна тима на крака. В началото ще ми е много напрегнато, натоварено, докато опозная футболистите и видя отблизо техните качества. Ситуацията е тежка, има неприятна поредица от загуби, които е нормално да влошат атмосферата в съблекалнята. Но няма място за отстъпление – трябва да се работи! Затова се връщам, за да помогна на обичания Локомотив и да го извадим от тази неприятна ситуация! Винаги съм бил оптимист. С помощта на прекрасната ни публика, ще успеем, сигурен съм в това”, заяви Данило Дончич.

На този етап новият треньор няма да прави промени в щаба. В него остават Владимир Манолков, Ивайло Захариев и Николай Георгиев.

По време на паузата в първенството Локомотив ще изиграе със сигурност поне две контроли, за да може Данило Дончич да придобие пълна представа за качествата на футболистите си. Възможно е да бъдат привлечени и три нови попълнения.

Милен ДИМИТРОВ

Categories: Футбол