Прекрасен празник за 90-ия рожден ден на футбола в Подгумер (СНИМКИ)

Прекрасен празник за 90-ия рожден ден на футбола в Подгумер (СНИМКИ)

В прекрасен футболен празник се превърна 90-ия рожден ден на футбола в софийското село Подгумер, предаде репортер на “Витоша нюз”.
Това беше ден, изпълнен с емоции за жителите, за славни ветерани, заслужили деятели, за малки и големи!

Празникът започна с демонстративен мач между децата от село Подгумер и тези от школата на Искър  (Нови Искър). Продължи с титаничен сблъсък между ветераните на Спартак” (Подгумер) и Искър (Нови Искър). Оспорваният двубой в крайна сметка завърши 4:4 след много обрати в резултата. Уникален гол вкара кметът и играещ треньор на Подгумер Валери Динчев, с което напомни за най-добрите си години във футбола. В редиците на домакините впечатление направи с отлична физическа форма играч на 70-годишна възраст.

Специалистите, наблюдаващи двубоя, отличиха трима от двата тима, съответно по постове това са Георги Ценов – вратар, Николай Георгиев – Горския, – нападател, Бисер Георгиев – защитник.

Чест прави на организаторите, че уважиха толкова много свои бивши играчи от миналото, като ги наградиха с почетни плакети. Браво и на всички спомоществуватели на клуб, които също бяха отличени.

Сред отличените беше и доайенът на подгумерските футболисти Спас Спасов. 90-годишният мъж разказа любопитни моменти от първите дни на местния отбор и поздрави присъстващите. “Бяха бедни и гладни години. Не разполагахме с типично футболно игрище. Ритахме топката на една поляна над селото. Преди мач внимателно подготвяхме “терена”. С брадви осичахме прорастнали дървета, коренища, за да стане годно за игра. Щом някой от нас ритнеше по-силно топката, тя отиваше долу – у ровините. Докато отидем да я извадим, времето за игра мине…Много се радвам на това, което е направено през последно време около стадиона и на него. Пожелавам дързост и напредък на всички сегашни и бъдещи спортисти!”, заяви бай Спаско.
Очаквайте уникално интервю със славния ветеран в близките дни!

С плакет за принос в развитието на футбола от Българския футболен съюз бе наградена Татяна Георгиева/Tatyana Georgieva – председател на постоянната комисия за децата, младежта и спорта към Столичен общински съвет. С нас бяха още Анатоли Илиев – “София – Европейска столица на спорта”, Пандо Кобуров от зоналния съвет на БФС, общинският съветник Стефан Марков, изпълнителният директор на “Пазари Север” Светослав Тодоров, кметове на кметства, много жители и гости на селото.

“Благодаря на всички приятели, жители и гости на селото, които дойдоха на празника, посветен на 90-та годишнина футбол в селото. Поздравления за страхотната организация от страна на кметство Подгумер, ФК “Спартак” и местното читалище! Ще се радвам заедно да посрещнем и 100 годишнината”, заяви в приветственото си слово кметът на район “Нови Искър” Даниела Райчева.

 

ВИЖТЕ СТРАХОТНИ СНИМКИ ОТ ФУТБОЛНИЯ ПРАЗНИК – ТУК И ТУК!