В “Левски” се надъхват: Не сме паникьосани от Айнтрахт, излизаме за победа

В “Левски” се надъхват: Не сме паникьосани от Айнтрахт, излизаме за победа

Старши треньорът на “Левски” Николай Костов даде традиционната си пресконференция преди утрешния мач от плейофите в турнира Лига на конференциите срещу Айнтрахт (Франкфурт).

Сблъсъкът е от 20:00 часа пред пълните трибуни на “Васил Левски”, като това е първият значим европейски мач за “сините” от над десет години насам.

А пък за Костов мачът е най-важният в кариерата му до този момент -това призна самият той.

Спецът обаче изобщо не смята тима си за тотален аутсайдер и смело обяви, че въпреки огромната разлика като индивидуална класа и изобщо разликата в мащабите като клуб, “Левски” ще играе за победа.

“Ние няма какво да губим в този мач, но пък има какво да спечелим. Това е нашата възможност, за целия клуб, да се представим добре, което означава да победим.

Именно заради това очаквам утре нашият тим да играе за победа. Искам това да е ясно на всички.

Не сме паникьосани, че играем с Айнтрахт. Уважаваме противника, но няма какво да говорим за него, достатъчно изписахте и изговорихте за него. Спокойни сме, това е нашият шанс, който не бива да изпускаме.

Що се касае до публиката, ние във всеки европейски мач доказахме, че имаме европейска публика. Имахме невероятна подкрепа от хора, които показаха култура и възпитание.

Разузнахме достатъчно Айнтрахт. Няма какво повече да видим, това е един от най-добрите отбори в немския шампионат. Имат 20 чужденци, все основни играчи. Ако трябва да правим сравнение е логично, че те имат преимущество. За финанси също няма да говорим, но изоставаме и като динамика.

Като динамика не знаем дали може да се надиграваме с тях. Трябва да играем умно и с точни отигравания да успяваме да излезем от пресата, която съм убеден, че ще ни прилагат.

Когато елиминирахме Апоел си мислехме, че мачът с Айнтрахт е просто бонус за нещата, които свършихме за толкова кратък период.

Ние обаче натрупахме и самочувствие и вяра, че може да се борим с Айнтрахт и ще го направим. А колкото до моята кариера, може би това е най-важният мач до момента”, сподели той.

До Костов застана и дефанзивният халф Анди Краев, който утре ще изведе тима с капитанската лента.

“Най-важното е да излезем спокойни. Горещи сърца и хладни умове. Трябва да сме спокойни, дисциплинирани и да вярваме в нашите възможности. Само така може да направим нещо, заяви Краев.

– Всеки един от нас мечтае да играе подобни мачове. Настроението е добро. Трябва да сме мотивирани и също така спокойни.

Това е възможност за всяко едно момче от отбора да се покаже пред Европа, защото в крайна сметка всеки иска да се развива в по-голям отбор.”

Categories: Футбол