До месец е готов нов тротоар до метростанция “Надежда”

До месец е готов нов тротоар до метростанция “Надежда”

Изграждаме нов тротоар пред бл. 172 в жк Надежда 1 – за да осигурим устойчива пешеходна среда и достъпност до метростанция “Надежда”.

“Успешно стартира най-мащабната програма за изграждане на нови тротоари в Столична община – над 700 000 кв. м. тротоари ще бъдат изцяло обновени! Поздравявам районния кмет на “Надежда” Димитър Димов за успешно завършените процедури и качествената реализация на обектите”, каза общинският съветник Татяна Георгиева/Tatyana Georgieva, с която продължаваме видео обиколката #ЗаедноСмеНадежда

Приоритетно ще работим по осигуряване на пешеходен достъп около училища и детски градини, както и достъп до масов градски транспорт. Вече са готови тротоарите около 102 Основно училище, 38 Детска градина и ЧУ “Веда”.

За да завършим новия облик на един от най-ключовите тротоари в жк Надежда 1-пред бл 172, ще осигурим нова паркова мебел и кашпи с цветя.

По този начин ще зарадваме пешеходците, но и ще се противопоставим на нарушителите, които вече се опитват да паркират на новия тротоар.

#Тротоари #Надежда #ПешеходенДостъп #Метростанция #ТаняГеоргиева #ДимитърДимов