Поредна революция в софийската АОГ! Първенството пак ще се провежда по нова формула

Поредна революция в софийската АОГ! Първенството пак ще се провежда по нова формула

Истинска революция беше извършена в софийската Четвърта лига, или както си я знаем АОГ!
Новото първенство 2023/2024 ще се проведе по коренно различно от досегашната схема, научи „Витоша нюз“ от Зоналния съвет на БФС. Това се случва след дълги години очакване на реформи…

Отборите отново ще бъдат разделени на две групи – “А” и “Б”. Вторият ешелон е разделен на два потока от по съответно 9 и  10 отбора: Север и Юг.
Ясен е жребият за всички групи от зона София-столица. Първи кръг от А ОГ стартира на 27.08.2023, а двете “Б” групи стартират седмица по-късно на 03.09.2023. Началните часове на всички срещи са обявени за 18:00ч. като това може да претърпи леки корекции.

За момента все още не е ясно колко отбора ще се качат от Б ОГ посока А ОГ и респективно колко отбора ще изпаднат в по-долната група. Тази информация ще бъде дискутирана допълнително.
❗От този сезон пилотно стартира в зона “София” така дългоочакваното електронно първенство, с което се дава началото на един нов етап в развитието на футбола на най – ниско ниво. Тук отново предстои разяснителна среща, относно това какво трябва да правят отборите в тази платформа.
❗Съществена промяна в правилата, която касае отборите, е възможността да вземат участие 7 резерви от общо 9-те по време на всяка среща, като това може да се случи само при 3 спирания на играта за извършването им. Промяна на състава по време на почивката между полувремената не се брои за прекъсване.
❗Още една важна промяна е ограничението на съставите до 26 души поради невъзможността от техническа гледна точка на софтуера и придържане към правилата за отборите от по- горните нива на футбола.

Източник: Фейсбук страница АОГ СОФИЯ (столица)

*АКО ИСКАТЕ И МАЧОВЕТЕ НА ВАШИЯ ОТБОР ДА БЪДАТ ОТРАЗЕНИ ОТ НАЙ-ПРОСПЕРИРАЩАТА НОВА МЕДИЯ В СОФИЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС! ЗА КОНТАКТИ: 0889 99 80 82

*АКО ИСКАТЕ И ВАШИТЕ РАДОСТНИ СЪБИТИЯ В ЖИВОТА И НА ТЕРЕНА ДА БЪДАТ ОТРАЗЕНИ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС!