Стартира лятната кампания “Зелени библиотеки”

Лятната кампания на Столична библиотека „Зелени библиотеки“ стартира от Северен парк на 5 август (събота) от 10.00 до 14.00 ч..

Тазгодишната арт програма на „Зелени библиотеки 2023“ включва отново срещи с любими поети, интересни тематични изложби и музикални изпълнения на живо.

Децата и учениците могат да участват в креативни STEM игри, в забавно програмиране с популярните bee-bot и други ботове, да поиграят корейската национална игра Тухо и да направят „фолклорни кукли“ от традиционна корейска хартия. За всички гости на Северен парк ще пристигне мобилният филиал – Библиобус, който разполага с 1500 тома класически заглавия и съвременни бестселъри и читателите на библиотеката ще могат да си изберат книги за дома.

Изненадата от организаторите са специален подарък – 2 нови къщички за книги – по една в Северен парк и Западен парк. Така местата за споделяне на книги в парковете, които Столична библиотека зарежда редовно с интересни заглавия, ще са 11.

Известните издателства „Егмонт“, „Фют“, „Timеlines”, „Паритет“, „Плеяда“ традиционно се включват в кампанията, като даряват свои търсени популярни издания за посетителите на „Зелени библиотеки“. За децата сме приготвили подаръци – детски книжки и албуми за оцветяване. Всички желаещи ще могат да получат безплатна читателска карта.

Емблематичната инициатива на Столичната библиотека насърчава четенето от ранна детска възраст, общуването и привличане на нови читателски публики, се провежда за девети път в парковете на София.
За осем сезона кампанията „Зелени библиотеки“ е привлякла 60 хил. посетители, 7800 новозаписани читатели, а буккросингът „Вземи, прочети, върни“ събра за последните 4 години дарени от софиянци почти 4 хил. нови книги.

Всички “Зелени библиотеки” в София са на датите:
5 август (събота) – Северен парк
6 август (неделя) – Парк „Заимов“
12 август (събота) – Парк „Гео Милев“
13 август (неделя) – Борисова градина
19 август (събота) – Южен парк
20 август (неделя) – Зоопарк
26 август (събота) – Парк „Света троица“
27 август (неделя) – Природен парк „Витоша“
2 септември (събота) – Западен парк
3 септември (неделя) – Парк „Хиподрума“
6 септември (неделя) – Парк „Овча купел“
Столична библиотека е отворена за нови покани за гостувания в парковете на районите на София.
Споделете със „Зелени библиотеки“ летните уикенди в софийските паркове – с книга в ръка, креативни занимания за децата, срещи с любими творци и освежаващ музикален релакс
ННТ

Categories: Uncategorized

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4