Иван Василев: Пак ли аз продадох мача?

Иван Василев: Пак ли аз продадох мача?

Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев бе бесен от представянето на отбора при гостуването на Левски – 0:6. Той коментира и поредната атака на привържениците към него.

„Феновете няма какво да ми благодарят, да благодарят на себе си. Срам е за тях, а не за мен. Те трябва да се срамуват, че докараха нещата до тук. Чакат само да паднем и да правят проблеми. Те са отговорни, а не аз. Не са тема разговор за мен. Нека продължават да си пишат, да ме плюят, да ме хулят… Пак ли аз съм виновен, пак ли им продадох мача?“, попита пред „Тема Спорт“ босът на червено-черните.

„Осем играчи от миналия отбор бяха на терена срещу Левски. Да, загубихме, и то тежко. Но футболът е това – биеш, падаш, ставаш… Аз ли съм виновен, че загубихме, че не съм осигурил всичко на състезателите? Те ли плащат на футболистите за издръжката на клуба, глобите, които са след всеки кръг. Нали знаете докога беше Иван Василев, до май месец. Нали искат да играят в А Окръжна група… Аз не съм във война и не искам да воювам с никой.

Филмът е приключен отдавна. Те искат срещи с мен, но аз не искам. Аз съм локомотивец, но те не знам. Това няма да е последната ни загуба, ще има и още. Но правим селекция в движение, сглобяваме състав. Момчетата обаче да си измият срама, защото аз не съм играл. Дори и на мачове не ходя и пак аз съм виновен. Въпреки това продължавам да помагам. Все пак аз имам активи и инвестиции в Локомотив, за които трябва да се грижа. Живея с болката и със срама. Но се случва, има го и това. Да се стягат момчетата, а феновете да си пишат, колкото си искат. Всичко съм го направил заради привържениците, заради клуба, а не заради себе си.

Аз не съм на печалба от Локомотив, а съм на загуба и продължавам да ги издържам. Но двигателят вече не работи на сто процента. Аз ли го изключих по мое желание, или те го изключиха. Благодарение на кого?! Няма прошка, след като очернят така един човек. Не искам и да се виждам с тях. Всичко е приключено отдавна. Клубът е на тезгяха. Който иска, да заповяда, сядаме и преговаряме. Наскоро дойде един фен, искал да взима Локомотив. Показах му за какво става въпрос и той каза, това не е лъжица за моята уста“, добави бизнесменът.

„Да, болно ми е и ме е яд, че загубихме така, но и това го има във футбола. Но срещу Левски не играха нищо. Глобил съм футболистите още сутринта. Защото някои от тях не се изпотиха, не осъзнават чия фланелка носят. Не съм спал цяла нощ и сутринта веднага отидох на стадиона. Когато бием, треньорът е номер едно, когато падаме – аз съм виновен. Стойчо Стоев си остава и другия мач се надявам, че ще спечелим. Ето, докарах им за треньор и локомотивец, какъв им е проблемът?! Те ще казват кой да е треньор, те ще казват кои играчи да се вземат, кои да са на терена… Нека да си плюят, в техен плюс е. Не ме мотивират, напротив – демотивират ме“, каза още ядосан Василев.