Излезе второто класиране за гимназиите след 7-ми клас

Излезе второто класиране за гимназиите след 7-ми клас

Излезе второто класиране за гимназиите след 7-ми клас. В столицата баловете за гимназиите паднаха, но с малко. Във всички гимназии, дори най-желаните, има свободни места. 968 ученици останаха некласирани и на втория етап.

Училището с най-висок бал – 482, остана СМГ. Следват както и при първото класиране ТУЕС, 91-ва немска, 164-та испанска, 73-то училище, Втора английска, Първа английска и 51-во училище. Промяната е в края на таблицата, където 9-та френска гимназия се придвижи на девето място. НПМГ изпадна от десетката, а в нея се върна 22-ро училище. Как се движат баловете на най-желаните училища?

“Паднаха с малко точки, между една и четири точки, така че все пак това е естествен процес, но наистина разликата е минимална”, каза Ваня Кастрева, началник на РУО, София пред БНТ.

В момента има 1404 свободни места във всички училища. На втория етап се класираха 5010 ученици. Те задължително трябва да се запишат между 20 и 24 юли иначе ще загубят мястото си. 968 деца обаче и сега не успяха да се класират, за тях остава третото класиране. Свободните места за него ще бъдат обявени на 25 юли.

Ако ученик не е доволен от класирането си и иска да участва в третото трябва много да внимава. То ще излезе на 31 юли.