Откриха спортна площадка до бл. 435 в жк “Надежда 4” (СНИМКИ)

Откриха спортна площадка до бл. 435 в жк “Надежда 4” (СНИМКИ)

Председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев, председателят на Комисията за децата, младежта и спорта в СОС Татяна Георгиева и кметът на района инж. Димитър Димов откриха реновираната спортна площадка в междублоковото пространство до бл. 435 в жк Надежда 4.

Обектът е сред трите спортни площадки в район „Надежда“, които са изцяло обновени, с финансиране от Специализирания общински приватизационен фонд.

Вече е готова спортната площадка в Северен парк (вход от ул. „Народни будители“) и продължаваме работа по футболното игрище в двора на 101 СУ „Бачо Киро“.

Спортната площадка в жк Надежда 4 е с площ 660 кв. м. , като ремонтирахме оградата, подменихме настилката от изкуствена трева и съоръженията.
“Радвам се, че успяхме да обновим още един спортен обект на територията на район „Надежда“. Знам колко важен е спорта за развитието на децата, заяви нж. Димов.

– Поздравявам всички деца за спортния дух, който видях в очите им. През последните години голяма част от детските и спортни площадки станаха обект на вандализъм, затова нека ги опазим възможно най-дълго.“

Татяна Георгиева поздрави присъстващите с обновеното място за спорт. “Пожелавам ви да спортувате и да се забавлявате със своите връстници!” каза още тя.

През тази година се работи по 7 спортни площадки – изгради се нова спортна площадка в 15 СУ, “Адам Мицкевич”, обновява се площадката в 101 СУ, обнови се площадката в Северен парк, обновява се спортната площадка в 63 ОУ в кв. Требич.

Предстои да започне работа по изграждане на площадка за минифутбол при бл. 333 в жк Надежда 3 и основна реконструкция на спортната площадка при бл. 101/102.

В рамките на проект „URBiNAT“ предстои да бъде изградена площадка за фитнес на открито.

Георги Валентинов Георгиев
Татяна Георгиева/Tatyana Georgieva
#Надежда #Спорт #Футбол #ЗаедносмеНадежда #Деца