Район “Надежда” спечели 20 проекта по програма „Зелена София“ 2023

Район “Надежда” спечели 20 проекта по програма „Зелена София“ 2023

Район “Надежда” отново се нарежда на челните места сред столичните райони с 20 спечелени проекта по програма „Зелена София“ 2023.
💚Радвам се, че всички проекти на етажните собствености от район „Надежда“ са високо оценени и одобрени от експертната комисия. Заедно ще продължим да развиваме зелената система в нашия район”, коментира кметът инж. Димитър Димов.

ℹ️”Общо 163 проекта са одобрени по Програмата за облагородяване на междублокови пространства „Зелена София“ – информира председателят на Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори в Столичния общински съвет Лорита Радева.

👉От тях 134 са на етажни собствености, 13 на народни читалища и 16 на сдружения и фондации. Предстои да бъдат подписани договорите и да бъдат доставени заявените материалите. Крайният срок за изпълнение на проектите е 30 ноември, а бюджетът на Програмата е 550 000 лева.

ℹ️Програмата се реализира от 2011 година по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова и цели облагородяване на междублоковите пространства с активното участие на гражданите. Столичната община предоставя по желание на гражданите и организациите дървета, храсти и цветя, пейки, беседки и перголи, както и инвентар и инструменти за поддръжка на площите, а гражданите участват с труд в реализирането на техните проектни предложения и в поддръжката на площите.

Над 1 200 зелени площи са облагородени до момента по тази Програма. Етажните собствености и организации поемат и ангажимент да се грижат в рамките на 3 години за обновените градинки.

👉Списък с одобрени проекти по Програма “Зелена София” за 2023 година
https://www.sofia.bg/…/15199529-b164-dc6c-ef71-8e6ed916124a