Новаторски проект за насърчаване на медиацията в “Надежда”

Новаторски проект за насърчаване на медиацията в “Надежда”

Научете повече за новия ни проект “Насърчаване използването на медиацията в Столична община, район „Надежда“ в интервю с нашите партньори от Център за разрешаване на спорове в ефира на радио “София”.

👉Откриваме безплатна приемна за медиация – всеки четвъртък, от 10:00 до 12:00 ч. в сградата на общинска администрация “Надежда” (ул. Кирил Дрангов 55, етаж 3)

ℹ️Предстои първата информационна среща по проекта – на 13 юли , от 18.00 ч. в Общински културен институт -Надежда (малка зала), където може да се срещнете с професионални медиатори.

🙌” Медиацията е един изключително полезен метод, за да се решават битови спорове. Най-често срещаните спорове са съжителството с нашите съседи. За съжаление, през миналата година и през тази, станаха скандални случаи, включително на извършени убийства от съседи, именно заради нерешени конфликти“, обясни Албена Комитова от Центъра за разрешаване на спорове. По думите й, участието на трето специално обучено лице и посредничеството му в разрешаване на спорове, подпомага процеса.

💯На срещата са поканени да присъстват жители и домоуправители на етажни собствености от район „Надежда“, както и представители на общинската администрация.

Чуйте в звуковия файл – ТУК!