На моя шлифер хич не му пука за пуча

На моя шлифер хич не му пука за пуча

Като заваля, та цели две недели…Стана едно мокро, кално време…И аз навсякъде си нося чадър и шлифер – да не ме изненада времето…Та на моя любим стар сив шлифер хич не му пука за пуча, Путин, Байдън и Зеленски! Пука му не за тях и такива като тях, а за ВРЕМЕТО и за БЪЛГАРИЯ!

И вижте колко интересно нещо: всички тук (най-вече в социалните мрежи) бяха по-рано медицински светила и експерти по ковид и ваксини, ръсеха с кофи акъл какво да се прави, има ли полза или повече вреда и т.н. и т.н., а от година и половина същите, че даже и повече от тези вече “са” висши военни анализатори и експерти, големи геополитически стратези…Ама пак се хващат за гушите, карат се зверски, стари дългогодишни приятелства (някои от тях виртуални, в мрежата) се разпадат за броени секунди, сакън ако си от отсрещния “лагер” или дори само мислиш по-различно. Живеем във време разделно, ясно е, видно е, но все пак…Да се караш с комшията за Путин? Да си разваляш приятелството заради Зеленски? Хора, нека бъдем разумни и помним: Нито на единият му дреме за вас и вашето толкова “важно” мнение, нито на другия.

Абе, гледайте си България, родителите, децата, близките и хората, които обичате. Не четете лъжливи медии, не гледайте сутрешни блокове, “120 секунди”, “Паранормала”, “Давност за памет”, безмозъчни риалити-тъ, “конкурси”, кастинги и тем подобни, не позволявайте кудкудякането на мисирки и мисири да отклонява вниманието ви от наистина важните теми за вас и България!

Не се доверявайте на престъпниците, наричани политици! Гледайте си здравето и кефа, и ще бъдете добре. Ни сенилния Байдън, ни Путин, още по-малко Червенски/Зеленски се интересува конкретно от вас и ще ви помогне с нещо в и без това краткия ви и измъчен живот.

Има и друга рецепта, по-хедонистична и егоистична.
Дава ни я поетът:

Когато цъфнат теменугите
и работите тръгнат зле,
е’и им майката на другите
и гледай ти да си добре.

Е’и им майката на другите
и в себе си утеха намери.
И ако в себе си утеха не намериш,
е’и си майката и ти!

Тази рецепта обаче не върши работа, ако искаме да участваме в промяната на обществото. Вместо да се обединим около наистина бг теми, касаещи ми пряко и само нас като: Изгонване на монополите – А1(и подобни), ЧЕЗ ( и подобни), Топлофикация (и подобни), “Софийска вода” (и подобни), паразити като КЕВР, КЗК и омбудсман, изгонване на ЛГБТ -пропагандата от училището, връщане на ветото за Северна Македония, отстояване на семейни ценности, достойно (европейско) заплащане на труда, незабавно увеличение (не символично) на заплатите на всички българи, добро образование, здравеопазване и обществено обслужване, по-добри и безопасни пътища, оригинални и от природата продукти по магазините (а не като от държава от Третия свят) и т.н. и т.н.

Е, тогава Шъ Съ Оправим, както казваше незабравимата Живка Гичева. А не помежду си да се караме на теми “про” и “анти”. Нали това целят Кукловодите, нали най-добрата тактика е “разделяй и владей”.

Да се върнем на старата “песен”: Ни на Путин му пука за вас, ни на Байдън, ни на Зеленски…Дори ни ви броят за живи, за тях сте само бройки, бройлери в поточната линия на Матрицата.
А пък на моя стар сив шлифер хич не му пука за пуча…


Милен ДИМИТРОВ