Как се криминализира истината в Западния свят

Как се криминализира истината в Западния свят

Пол Крейг Робъртс*

В увода си към изданието на „Прекрасният нов свят“ от 1946 г. Олдъс Хъксли отбелязва, че най-големите триумфи на пропагандата са постигнати чрез въздържане от действия. По-голямо от истината е мълчанието за истината. Като не споменават определени теми, като спускат това, което Чърчил нарича „желязна завеса“ между населението и неудобни за политиците факти или аргументи, тоталитарните пропагандисти влияят на мисълта по-ефективно, отколкото чрез лъжа.

Чърчил говори за Желязната завеса, спусната над Съветската империя от Сталин. Днес тя се спуска над „свободните“ западни народи от техните „демократични“ правителства, медии и образователна система. Ако не ви е позволено да узнаете истината, не можете да я изречете.

Илон Мъск похарчи голяма част от състоянието си да освободи Twitter от цензура, само за да установи, че Европейският съюз ще забрани социалната мрежа в държавите членки, ако Мъск не приеме цензурата на истини, нежелани в дневния ред на ЕС. За да сме наясно, западните ценности – свобода на словото и открита дискусия, са предефинирани като „дезинформация“ и „заплаха“. Когато свободата на словото се потиска, имаме не демокрация, а тирания.

Достигането до истината е трудно и винаги е било. Тя може да разстрои и разгневи дори повече хора, отколкото да просветли. Мнозина искат убежденията им да бъдат потвърждавани, а не оспорвани. Това прави индоктринираните убеждения стабилни. Историците и политиците прикриват истината по кариерни причини, прокурорите – за да постигнат осъдителни присъди. Медиите прикриват истината заради приходите от реклама. Най-общо казано, управляващата върхушка работи усилено, за да подобри репутацията на онези, които повтарят официалните наративи. Другите са атакувани, превръщани в пост фактум престъпници и така управляващите криминализират истината. Fox News, уреждайки извънсъдебно споразумение да плати близо милиард долара на компанията с машините за гласуване Dominion, създаде прецедент, според който съобщаването на новини, които вредят на някоя от страните, е клевета, дори ако са верни и не са злонамерени. Това е краят на свободата на словото и отговорността.

В беда изпада разказвачът, а не лъжецът. Убийството на вестоносеца винаги е било практика. Днес въпреки законите за защита на лицата, подаващи сигнали за нередности, те винаги страдат. Джулиан Асандж от години е затворник без надлежен съдебен процес, само защото е огласил изтекли документи, разкриващи военни престъпления на САЩ и умишлено заблуждаване на съюзниците. Едуард Сноудън трябваше да се откаже от американското си гражданство и да получи руско, защото ни предостави доказателства, че Агенцията по национална сигурност (NSA) ни шпионира незаконно и без основание. В последните дни станахме свидетели как ФБР избягва отговорност за държавна измяна в опит за сваляне на действащ президент на САЩ, като обслужващите медии „изгубиха“ заговора срещу Тръмп в „процедурни грешки“. Върховното предателство срещу президента е одобрено от Демократите, ФБР, ЦРУ, военния комплекс, защото управляващите искат Тръмп да си замине. Той не обслужва техните програми и да се отърват от него е по-важно от истината.

След разкритията на специалния прокурор за инсценировката срещу Тръмп, конгресмените и сенаторите можеха да скочат върху ФБР, да принудят корумпираното Министерство на правосъдието да повдигне обвинения на заговорниците. Но с малки изключения те са доволни от атаките на режима на Байдън срещу Тръмп и биха искали да видят този, който клати лодката, вън. Малцината независими постоянно са обект на атаки от медиите, обслужващи върхушката.

Днес измамите са толкова огромни и ужасни, че много хора просто не могат да издържат на натиска и предпочитат успокояваща лъжа. Избират синьото хапче.

Свободата в Америка и целия западен свят е толкова ерозирала, че младите не са изпитвали съществуването на истината. Следващото поколение ще израсне в свят, в който истината се смята за вредна и трябва да се избягва.

Нашите господари се възползват от предпочитанията към синьото хапче сред по-голямата част от населението като ни успокояват с: „Повярвайте ни, ваксината е безопасна и ще ви предпази“, „С наша помощ Украйна побеждава“, „Тюлените убиха Осама бин Ладен и сложиха край на терора“, „Парите ви са в безопасност в банките“, „Фед побеждава инфлацията“, „Педофилията е просто още една неразбрана сексуална ориентация, не по-малко легитимна от хомосексуализма“ и т.н.

Върху населението се оказва огромен натиск чрез филми и шоу програми, медии и корпоративни реклами, от образованието, Демократическата партия, Световния икономически форум и от мозъчните тръстове, спонсорирани от онези, чиито програми обслужват.

Популярни филми като „Матрицата“ показват това, но публиката гледа на тях като на забавление, а не като на нещо, което преживява. Хора, които не могат да разпознават заплахите, имат нулев шанс да оцелеят. Заплахите, които мнозинството разпознава, всъщност са измами, използвани за контрол на възриятията за света.

Малцина осъзнават, че днес Америка е изправена пред огромни предизвикателства. Едно хомогенно общество е унищожено от целенасочена имиграционна политика, целяща да създаде Вавилонска кула, в която няма общ интерес, няма обединяващ елемент. Чернокожите в Калифорния си гласуваха по милиони долари компенсации за робството, въпреки че там никога не е имало робство. Обезщетението ще трябва да бъде платено от латиноамериканци и азиатци – преобладаващото население в един щат, в който белите американци са бягащо малцинство и днес са само 32%.

Осъжда се обаче Флорида, предпочитаният щат за мигриращите. Флорида отхвърли ковид локдауните и задължителните ваксини и действително лекуваше хората, вместо да уреди смъртта им, за да издуе приходите на болници и фактора на страха. Флорида спря корумпираната корпорация „Дисни“ да налага на децата в училище сексуални извращения, транссексуалност и вина за предполагаем бял расизъм. Американците трябва да се събудят и да осъзнаят, че тяхното общество е подложено не на външна атака от Русия, Китай и терористи, а на вътрешна атака от собствените им правителствени, корпоративни, образователни и медийни организации.

Жестокият факт е, че само подкрепящите Тръмп вярват в Америка. Само той казва, че възнамерява да върне управлението в ръцете на хората. С всичките си недостатъци, Тръмп е последният шанс на Америка. Той единствен има силата и волята да се изправи срещу управляващата върхушка. Причината Тръмп да има такава масова подкрепа не са позиции по отделни теми, а защото застава на страната на народа срещу корумпирания елит. Подкрепете истината или ще живеете в „1984“ на Оруел, в „Матрицата“ или в новия свят на Хъксли, версия на Клаус Шваб. Няма да има Нео или „Избрания“, който да ви спаси.

 

*Пол Крейг Робъртс е изтъкнат икономист, бивш съветник в Конгреса на САЩ, асистент секретар във Финансовото министерство при президента Роналд Рейгън, консултант към департаментите по отбрана и търговия. Университетски преподавател, автор на дузина книги и журналист – бивш асоцииран редактор към вестник Wall Street Journal, писал за редица авторитетни издания. Сега ръководи The Institute for Political Economy и ежедневно отразява с критичен поглед американската политика на www.paulcraigroberts.org