Официално: Партизански внук и син на офицер от ДС е кандидат-кмет на софийската десница

Официално: Партизански внук и син на офицер от ДС е кандидат-кмет на софийската десница

Васил Терзиев официално беше представен като кандидат за кмет на София на “Продължаваме промяната”, “Демократична България” и “Спаси София”.

КОЙ Е ТЕРЗИЕВ И КОЯ Е РОДАТА МУ ВИЖТЕ – ТУК!

“Ще се борим за победа и мнозинство в Общинския съвет, за да може добрите идеи да бъдат реализирани в конкретни политики. Борим се за едно качествено, достойно управление, което да направи София достоен европейски град за пример.

Защо един успял човек, който си е подредил живота, тръгва да се занимава с това? Причината – да построим по-различно бъдеще. София да е град на бъдещето. За тази цел ни трябват хора с мечти, има ги. Изградили сме мрежа от районни кметове. Как София да бъде европейски град за пример, а не град, където с 30 г. закъснение не успяваме да имплементираме неща, а не да сравняваме със София и Любляна?

Това ни е мечтата. Нашите приоритети – как ще направим училището най-приветливото място, второто е как ще решим проблема с детските градини, трето – искаме да създадем по-красив град с инвестиции в кварталите, а не само в центъра. Ще дадем повече правомощия на районните кметове, те са избрани от хората, те служат не на централната власт, а на гражданите. Амбицията ни е след 4 г. да се съберем пак тук и да знаем, че няма големи разлики от това, което сме заложили и изпълнили”, заяви Васил Терзиев.

А ето какво написа преди дни Методи Андреев, бивш председател на Комисията по досиетата, по този повод:

“Предстои до дни да се обяви кандидатът на партиите на промяната за кмет на София. Но вместо промяна се подготвя подмяна!
Кой е кандидатът Васил Александров Терзиев?
Блестящ предприемач и създател на един от най-успешните старт-ъпи на България.
Но ето и друга важна информация за семейството му:
– дядо – ген. лейт. Васил Павлов Терзиев, бивш шумкар, след преврата е бил 22 г. началник на ВКР. После става член на Централната ревизионна комисия на БКП и член на ЦК на БКП. Има всички награди и отличия на НРБ;
– брат на дядото – ген. лейт. Тодор Павлов Терзиев. Партиен секретар на МВР, 15 години началник на IV у-ние на ДС (научно техническо нарравление!). Също награждаван с най-високите отличия на НРБ;
– баща – Александър Василев Терзиев, офицер от ПГУ на ДС;
– чичо (син на втория дядо Тодор) – Павел Тодоров Терзиев, офицер от VI у-ние на ДС. Отговарял за Юридическия ф-т на СУ.
И сега основният въпрос – кое ще има превес за нашите симпатизанти?
Партиите на промяната да помислят. Движат се по ръба на бръснач!
Помислете, после ще е късно!
Толкова от мен.”