“Левски” представи новия треньор и почна подготовка (ВИДЕО)

“Левски” представи новия треньор и почна подготовка (ВИДЕО)

Николай Костов бе представен като нов старши треньор на “Левски”. Специалистът се завръща в клуба след сезон 2011-12 и говори на пресконференция заедно с изпълнителния директор на “сините” Даниел Боримиров преди първата тренировка на тима и представи щаба си.

„Ще се постарая да бъда максимално кратък, тъй като имам много време, в което да разговаряме и философстваме на тема футбол. На първо време искам да представя екипа, с който ще работим. Треньор на вратарите е Божидар Митрев, кондиционен треньор Тимур Скорах, това е шахтьорски кадър – от Шахтьор (Донецк). Помощник треньор Кирил Нестеренко, идва от Металург (Донецк).

Поканил съм Саид Ибраимов и се надявам в най-скоро време да се включи в нашия екип.

Знам много добре в какъв момент попадам в “Левски”, аз като отговорен човек имам предстартово вълнение, както се казва. Мога да заявя, че поемам цялата отговорност, защото съм имал достатъчно време да мисля и преценявам. Поемам отговорността, която е отборът да побеждава. Очаквам да бъда подкрепен от феновете и ръководството, очаквам да имаме добро взаимодействие с играчите, за да имаме една добра работна среда“, започна Костов.

Ето и по-интересните акценти от отговорите му пред журналистите:

Разговорите са продължили толкова колкото трябва. Още веднъж казвам, имах достатъчно време да мисля. Аз не искам да сравнявам това, което е било с това, което е сега. Нека си дадем време да работим. Аз тепърва трябва да се опозная с футболистите, това е най-важното нещо, което трябва да направя. Това ми е цел №1. Наистина се вълнувам от първия ден, не искам сега да отклонявам вниманието си.

За схемата…зависи от самите трансформации. Съвременният футбол толкова се промени, има няколко етапа, в които се развива един отбор. Това е много сложен въпрос, който вие задавате. Схемата трябва да бъде такава отборът да побеждава. Не искам да обръщам внимание точно пред вас журналистите. Отборът трябва да промени малко поведението си докато владеем топката. Владението на топката е цел номер едно за “Левски”, тъй като ние трябва да доминираме на терена и да оказваме напрежение на противника. Няма как да играем един и същ футбол. Да не философстваме на тази тема. Тепърва ще обсъждаме с ръководството имаме ли възможност въобще да си позволим нови сериозни играчи в нашия отбор. И въпросът за Филип Кръстев ще бъде обсъден и вие ще бъдете информирани.

Относно жребия за Лига на конференциите, който отреди “Левски” да играе срещу литовския Хегелман или Шкупи Скопие във втория предварителен кръг на турнира…

Доволен съм от жребия, но нека първо си свършим работата като подготвителен период, да обърнем внимание на първите мачове. Вълнувам се, тъй като съм бил тук. Не искам да развивам сега разни философии на тема Барселона, Реал Мадрид и други.

Относно първият ми период на “Герена”… Имал съм грешки, искам да ги запазя за себе си. Не успях да се справя с работата си тогава, имаше много напрежение. Не искам да обсъждам. За мен е важно да бъда приет от играчите. Ние с футболистите трябва да извървим не така прост път и да се справяме с трудностите, трябва да побеждаваме. Всичко това за собственици и публика, ние трябва да убеждаваме нашата публика. Що се касае до възнагражденията, аз не мисля, че ще има скрито. За мен е много важно да бъдем подкрепяни, за да може да не пада духа на отбора.”

Междувременно Даниел Боримиров поясни как са протекли преговорите с Филип Кръстев.

“Аз лично съм водил разговори с Филип Кръстев и той отказа да остане в “Левски”. Това е истината.

Благодаря на Ники Костов, че се съгласи да поеме диригентската палка в един такъв труден момент. Oт мое име и от името на клуба заявявам, че ще има нашата подкрепа. Ще му съдействаме “Левски” да върви нагоре и да печели всеки един мач.

Не е тайна, че ще се борим тази година за първото място. Както ни приляга, ще преследваме и титлата. Целите са ни високи и ще ги преследваме“, гарантира директорът на “сините”.

 

Categories: Футбол