Откриха нова мултифункционална спортна площадка в двора на 15 СУ (СНИМКИ)

Откриха нова мултифункционална спортна площадка в двора на 15 СУ (СНИМКИ)

Инж. Димитър Димов, заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова и председателя на Комисията за децата, младежта и спорта Татяна Георгиева/Tatyana Georgieva откриха нова мултифункционална спортна площадка в двора на 15 СУ „Адам Мицкевич“.

“Над 550 ученици вече ще имат модерна и безопасна среда за спорт и двигателна активност. Поздравявам представителните волейболни отбори на 15 СУ “Адам Мицкевич”, които откриха съоръжението с оспорвани двубои помежду си”, заяви инж. Димов.

Площадката е част от 12 спортни обекта на Столична община, които получиха финансиране от национална програма на Министерството на образованието и науката (МОН).

Спортното съоръжение е с площ от 903 кв. м. и специализирана настилка, която позволява практикуването на четири вида спорт – футбол, волейбол, баскетбол и хандбал. Обектът разполага с ново осветление и трибуни.


“Изключителен приоритет за моята работа е спортът. Сигурна съм, че след 1 година вие ще бъде в още по-добра спортна форма и ще постигате високи резултати на районно и градско ниво. София е Европейска столица на спорта, а следващата година ще бъде Световна столица на спорта”, подчерта г-жа Фандъкова.

Кметът на София посочи, че това е благодарение на инвестициите за развитието на масовия спорт в града, както и “на великите спортисти на България, които стоят винаги до нас”.

“Район “Надежда” е един от най-спортните райони, благодарение и на кмета на района Димитър Димов, който полага огромни усилия, а аз му помагам, каза още Фандъкова.

Кметът на София коментира и скейтборд площадка, която се изгражда в района. По думите й тя е поела ангажимент към младите хора на София и към Българската скейтборд федерация.

“Продължаваме с изграждането на спортни площадки, както и с инвестирането в стрийт спортове”, посочи още Фандъкова.

Председателят на Комисията за децата, младежта и спорта Татяна Георгиева поздрави учениците и ръководството на 15 СУ “Адам Мицкевич” с новата придобивка. Тя отбеляза, че очаква младежите от район “Надежда” да потвърдят и надградят своето първо място от Спортния куиз на Столична община. Пожелавам ви да спортувате и да се забавлявате със своите връстници!, каза още Татяна Георгиева.

Щастлива съм, че нашето училище има дълго чаканата спортна площадка. Благодаря на инж. Димитър Димов и Йорданка Фандъкова за усилията в спечелването и реализирането на този проект “, каза д-р Ваня Минева, директор на 15 СУ “Адам Мицкевич”.

През тази година се работи по 7 спортни площадки – изграждане на площадка в 15 СУ, обновяване на площадката в 101 СУ, обнови се площадката в Северен парк, обновява се площадката при бл. 435 в Надежда 4, както и спортната площадка в 63 ОУ в кв. Требич.

Предстои да започне работа по изграждане на площадка за минифутбол при бл. 333 в жк Надежда 3 и основа реконструкция на спортната площадка при бл. 101/102.

Снимки: Аделина Ангелова