До средата на юни приключва обновяването на алейната мрежа в парк „Надежда“

До средата на юни приключва обновяването на алейната мрежа в парк „Надежда“

До средата на месец юни очакваме да приключи обновяването на алейната мрежа в парк „Надежда“.

Ремонтът включва още 50 броя нова паркова мебел, възстановяване на обществената чешма, и нови кошчета. Премахната беше опасна сграда на територията на парка, където планираме да изградим ново спортно игрище . Благодаря на младите и активни жители на района, с които се срещнах и предложиха мястото да се превърне във волейболно игрище.

“С екипа ми ще проведем анкета сред жителите, за да чуем още предложения от хората, заяви районният кмет инж. Димитър Димов. – Благодаря на кмета на град София Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova , Дончо Барбалов, заместник-кмет в направление “Финанси” и общинският съветник Владимир Митов, с които заедно проверихме строително-ремонтните дейности на този обект.”

“Последователно работим по реновирането на парк “Надежда”– обновихме осветлението , обогатихме озеленяването чрез кампанията “Зеленото сърце на Надежда”, реализирана съвместно с Ротари общността. Осигурихме и средства за проект за реновиране на фонтана в парка”, каза Йорданка Фандъкова.

Модерният облик на парк „Надежда“ ще бъде допълнен и с нов пешеходен мост, откъм бл 65. Той ще бъде по-широк, удобен и стабилен, като реализацията му е част от проект УРБИНАТ.
Северен парк отдавна е най-посещаваният и любим парк в нашия район, след реализацията на основният ремонт. През тази година ще завършим и Скейтпарка в Северен парк, който ще се превърне в атрактивно място за младото поколение.

Снимки: Аделина Ангелова