СОС отпусна 350 000 лв. за православния храм “Св. Серафим Софийски Чудотворец” в жк “Надежда” 3

СОС отпусна 350 000 лв. за православния храм “Св. Серафим Софийски Чудотворец” в жк “Надежда” 3

Строежът на православен храм “Св. Серафим Софийски Чудотворец” в жк “Надежда” 3 ще бъде възобновен, след като днес Столичен общински съвет одобри отпускане на средства в размер на 350 000 лв.

🙏Благодаря за активната позиция и подкрепата на общинските съветници Татяна Георгиева/Tatyana GeorgievaТ(ГЕРБ /СДС) и Албена Кръстева (“БСП за България”), които са мои съвносители на доклада в Столичен общински съвет. Заедно показахме, че нуждата от ново духовно средище в район “Надежда” е над политиката и различните възгледи . Само обединени можем да работим за развитието на нашия район, заяви кметът на района инж. Димитър Димов.

ℹ️В последните месеци проведох срещи и консултации с изпълнителя и основен дарител до момента, който подробно ме запозна с възникналите пречки в работния план – епидемичната обстановка и усложнената икономическа обстановка в страната. 💯Дарителят успя да излее основите на храма за своя сметка, а грубият строеж ще бъде реализиран с финансовата подкрепа на Столична община.”

Район “Надежда” ще допълни тези усилия с дарителска кампания, средствата от която ще насочим към Църковното настоятелство.
Всеки желаещ да се включи с дарение за храма може да го направи и по банков път:
Инвестбанк АД
IBAN: BG30IORT80481094005400
BIC: IORTBGSF
Храм “Свети Серафим Софийски Чудотворец”

🙏Строежът на новия храм започна в края на 2021 г. след решение на Столичния общински съвет за учредяване на безвъзмездно и безсрочно право на строеж. Храмът ще бъде изграден върху общински терен, разположен на 2 194 кв. м. в ж.к. „Надежда“ 3. част. Обектът се реализира с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, със съдействието на Софийската света митрополия (Българска православна църква) и църковното настоятелство на новия храм.

“Обнадежден съм, че завършването на Православния храм “Св. Серафим Софийски Чудотворец” се очаква с нетърпение и готовност за подкрепа и от местното общество в “Надежда”. Наскоро имах възможност да се запозная с Илинда, млада и позитивна дама от жк Надежда 2, която ме увери, че мога да разчитам на нея в организирането на дарителската кампания”, каза още инж. Димов.