“Творци в сърцето на Надежда” огласиха сцената в ОКИ

“Творци в сърцето на Надежда” огласиха сцената в ОКИ

Талантливите деца от района поздравиха своите учители по време на празничното събитие „Творци в сърцето на Надежда” .

Първи на сцената се качиха децата от фолклорната школа при читалище „Съзнание”, с ръководител Елена Илиева. Аплодисменти на публиката бяха за малката Леа и сестрите Рая и Милица Иванови.
Един от първите образци в българската литература – съчинението на Черноризец Храбър „За Буквите“ представиха учениците на 98 Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“, под ръководството на своите учители Милен Денев и Владимир Недев.
Музикален поздрав отправи и Никол Стефанова – Ника, ученичка от 101-во Средно училище „Бачо Киро” – тя изпълни песента „Повярвай в чудеса“.
Младите надежди от 15 Средно училище „Адам Мицкевич“ Биляна Лозанова и Филипа Петева развълнуваха пазителите на словото и знанието в район “Надежда” с вокални изпълнения.
Грациозното изпълнение на Венцислава Петрова – бивша възпитаничка на 24 детска градина „Надежда” отведе многобройните там, където танцът разказва история – „Раждане на красивото“.

Специален поздрав за отличените учители в категориите “Най-добър млад учител”, “Най-добър учители” и “За цялостен принос в сферата на образованието” бяха изпълненията на даровитите деца от Център за изкуство, култура и образование „Надежда” – учениците на Петър Момчев :
Михаил Василев – кларинет изпълни „Моите малки велурени обувки“ от Чарли Паркър и етюд от Сава Димитров
Божидара Захариева – флейта, изпълни два етюда от Робърд Вин
Феерия от красота беше и „Танцът на розите” в изпълнение на чаровните момичета от балет Арт-Тани, с ръководител Таня Цакова !
С музиката на Ханк Марвин и Гари Мур ни поздравиха Кристиян Анев от школата по китара с ръководител Антони Китов от Центъра за изкуство, култура и образование.
Мартина – „Магаренцето с двуколката“ от Парашкев Хаджиев и Габриела – „Менует от Хайд“ – етюд от Гнесина от школата по пиано с ръководител Светла Ананиева при читалище „Съзнание” и Рагет Место от 141 Основно училище „Народни будители“ ще изпълни на пиано, фрагмент от „Момчето и неговата играчка“ .
Като поздрав за наградените Виктор Петков изпълни концертно скерцо от Аратюнян, а Даная Бориславова представи пиеси в стил джаз. Техен ръководител е Румен Левордашки, Център за изкуство, култура, образование.
Събитието завърши с „Лято златно” в изпълнение на трио „Малки врабчета” , а техен ръководител е Катя Вучкова от Центъра за изкуство, култура и образование „Надежда”.