Любо Ганев и Пушката в 16 ОУ “Райко Жинзифов”

Любо Ганев и Пушката в 16 ОУ “Райко Жинзифов”

Нашите учители и културни честваме 17 май – Ден на българския спорт в 16 ОУ “Райко Жинзифов” с легендите на българския волейбол Любо Ганев и Евгени Иванов- Пушката.

Представянето на проект “С волейбол на училище” се превърна в невероятен спортен празник за стотици ученици на нашето училище. Мащабната кампания стартира през 2022 г, в партньорство на БФ по волейбол, Столична община, РУО-София град и с подкрепата на Европейската конфедерация по волейбол.

Волейболният клуб на Локомотив (София), с главен треньор Бригита Славова, беше специален гост на събитието. “Червено-черните” волейболисти направиха демонстрация и приятелски мач със своите връстници от 16 ОУ.

“Щастлив съм, че в този празничен ден можем да ви разкрием красотата на нашия спорт. Нещо повече – ще се убедите, че волейболът и образованието вървят ръка за ръка. Пожелавам ви да спортувате активно, като никога не забравяте да се забавлявате”, каза звездата на българския волейбол Любо Ганев.

🏐”Програмата “С волейбол на училище” е насочена изцяло към подрастващите. Искаме да се включите в нашето волейболно предизвикателство. Инициативата се реализира в цяла Европа, и за нас е чест , че можем да бъдем посланици на волейбола в България” , каза Евгени Иванов-Пушката.

💪☘️Спортът е здраве, предизвикателство и повод за гордост. Нека предадем тази емоция на нашите деца и заедно спортуваме активно!