Инж. Димитър Димов и олимпийска шампионка на важна среща в спортното училище

Инж. Димитър Димов и олимпийска шампионка на важна среща в спортното училище

“Заедно с олимпийската шампионка от Ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова се срещнахме със зрелостниците от 153 Спортно училище “Неофит Рилски” и 54 СУ “Св. Иван Рилски”.

💯Инициирах тези срещи с младежите от четирите средни училища в район “Надежда”, като продължение на кампанията на Татяна Георгиева/Tatyana Georgieva , Председател на Комисията за децата, младежта и спорта в СОС за развитие на спорта и спортния календар на Столична община”, това заяви кметът на района инж. Димитър Димов.

Какво е спорта за тях, колко време отделят на физическа активност, какви спортни събития очакват да организира Столична община. За това разговаряхме с учениците от 11 и 12 клас в двете училища.
👏🥇Ерика Зафирова им сподели своята лична история- за едно момиче на 13 години от гр. Кюстендил, което поема по пътя на професионалния спорт и изкачва най-големия връх в кариерата на един спортист- злато от Олимпийски игри. Труд, постоянство и дисциплина – спортът не винаги е честен, но надежда винаги има. Силата на духа винаги ще ви бъде от полза-в спорта и живота побеждават активните хора.

“Благодаря на младите хора за интересната дискусия и предложенията, които отправиха към мен. Едно от тях е изграждане на волейболно игрище за свободен достъп в район Надежда, което подкрепям и вече обсъждаме възможностите за реализация.
🍎🥑🍅🥕Радвам се, че младите обръщат внимание и на здравословното хранене, което подробно обсъдихме с ученичка от 153 Спортно училище. Ангажирах се да развием темата с учениците от горен курс през следващата учебна година.
🔜Предстои ни да анализираме предложенията на всички ученици и да представим предложението на район Надежда пред екипа на Фондация “София-европейска столица”.
153 Спортно Училище “Неофит Рилски”, каза още инж. Димов.

54 СУ
#Спорт #Надежда #МладиХора #Идеи #СпортенКалендар