Татяна Георгиева: Да запалим искрата на спорта във всяко дете!

Татяна Георгиева: Да запалим искрата на спорта във всяко дете!

Общинският съветник Татяна Георгиева беше гост на подкаста “Гласът на Надежда”.

“Всяко дете има нужда от спорт. Затова трябва да запалим искрата от най-ранна детска възраст. Ще продължа да работя за това.

ЕТО И ОСНОВНИТЕ АКЦЕНТИ ОТ ГОСТУВАНЕТО Й:

❗️”Работата на общинските съветници е ключова за развитието на град София. Нашият град не трябва да се превръща в арена за лични битки и надпревара за кариерно развитие на определени общински съветници.”, каза тя.
✅️Внасям различни доклади в сферата на спорта и младежката дейност, и искрено вярвам, че всеки от тях е важен! Например, публично-частно партньорство и огромни инвестиции в изграждането на 5 различни спортни съоръжения- в “Люлин” -2 обекта, в Младост- 1 обект , в Лозенец-1 обект, и в Слатина – 1 . В същото време, на последната сесия на СОС, внесох доклад за 16 000 лв за ново съоръжение-асансьор за нуждите на децата с двигателни проблеми, които посещават басейна “Спартак”. Също така дадохме възможност на децата със специални потребности да използват безплатно спортните съоръжения на територията на Столична община.
✅️ София е избрана за постоянна европейска столица на спорта и Световна столица на спорта за 2024 г. Над 100 спортни мероприятия има в годишния Календар на Фондация София-европейска столица на спорта. Над 900 000 лв.е бюджета за подпомагане на детско-юношески спорт, с които финансирахме 97 клуба през миналата година. За съжаление в настоягата година София работи без бюджет и не можем да реализираме идеите и приоритетите в спортния сектор.
✅️ “Районният кмет е важен, защото, когато е активен и има диалог с местните жители, развитието е налице. Екипът на район “Надежда” не пропуска проектни възможности , за което ви поздравявам. В други райони това липсва, като дори някош ваши колеги си позволиха да затворят пенсионерски клуб в кв. Горна баня.” , отбеляза Татяна Георгиева.
✅️ Средствата от проекта за Борисовата градина , са пренасочени с решение на СОС към 6 столични района, сред които и “Надежда”. Някои политически партии в СОС бяха готови да накажат стотици хиляди жители в тях, само защото се управляват от представители на ГЕРБ.
✅️ Говорихме и за огромната промяна в ОСК Локомотив – София – от 450 деца.вече имат над 1600 картотекирани деца. Трудът на Даме Стойков и неговия екип вече дава резултат- имаме олимпийски и световен шампион.
✅️ Разширяваме и общежитието на 153 Спортно училище, защото има огромен интерес към всички спортове на червено-черните. Така ще дадем шанс на спортни таланти от страната, да рязвият уменията си в Локомотив.
✅️ В Требич ще влезе сериозна инвестиция в спортната инфраструктура – 3 терена, съблекални, трибуни ще бъдат обновени от ФК ЦСКА 1948 . Освен това ще обновим и околните тротоари, растителност, за дадем шанс на децата да играят и тренират в модерна среда.
✅️ Скейтборд площадката в Северен парк ще се превърне в притегателен център за младите хора. Сигурна съм,.че ще бъде невероятна атракция за тях.
✅️ Надявам се , да имаме още нови стрийт фитнеси и тенис маси, след като приемем бюджета на София.
✅️ Ще бъда съвносител на Доклада за допълнително финансиране на новата църква Св. Серафим в Надежда 3. Вярата е в основата на всяко общество
✅️ Споделих с нашия гост, че предстои да внеса доклад в СОС за нови инвестиции в нашия район – предстоящ ремонт на центъра на кв. “Илиянци”, ремонт на двора и оградата на 98 НУ “Св. Св. Кирил и Методий”, ремонт на покрива на 153 Спортно училище, нови детски площадки във филиала на 27 ДГ “Детска китка” и др.
✅️ Татяна Георгиева отбеляза, че е изключително щастлива , че Ърбан Феста гостува в Северен парк за трети път. Радвам се, че подобно важно спортно събитие избра домакинството на район “Надежда” и доказахме, че подобен ранг състезания- световни и олимпийски квалификации- имат място при нас. Нека хората да се присъединят към нас този уикенд в Северен парк- ще има брейк, паркур, баскетбол и още много изненади за гостите.
👏 Апелът ми към всички е да спортуват, да се хранят здравословно и разбира се – да покажат на децата светът на спорта! Спортът е сила, толерантност, борбеност, превенция на болестите!