Столичният кмет инспектира как върви строежа на 24 ДГ в “Надежда” (СНИМКИ)

Столичният кмет инспектира как върви строежа на 24 ДГ в “Надежда” (СНИМКИ)

Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери изграждането на филиала на 24 детска градина “Надежда” (ул. Царевец) .

Филиалът е за почти 140 деца, разпределени в 6 групи. (4 градински и 2 яслени)

Новата сграда е с модерен дизайн, светли и просторни занимални , спални помещения и физкултурен салон.
Очаквам строителните дейности да приключат до края на месец юни 2023 г. , след което ще оборудваме градината и от есента ще започне приемът на деца.

“Кметът на район „Надежда“ Димитър Димов е един от кметове, които активно работят по 3-годишната ми програма за разкриване на нови места в детските градини. В „Надежда“ , проблемът с недостига на места за деца между 3 и 6 години се решава.

За съжаление има районни кметове, които се забавиха чувствително и до този момент не са изградили нито една детска градина“ – посочи Фандъкова и припомни, че Столичната община осигурява финансирането и подкрепата, а районните кметове имат задачата да осигурят терени и да предприемат стъпки за изграждане на нови детски градини.

След като обновихме почти 80 % от образователната инфраструктура, във фокуса ни през тази година са следните дейности: започнахме саниране на 63 ОУ “Христо Ботев”, предстои ремонт на двора и оградата на 98 НУ “Св. св. Кирил и Методий” в кв. Илиянци, ремонт на оградата на 38 ДГ “Дора Габе” и ремонт на покрива на 153 Спортно училище “Неофит Рилски”.


“В момента се строят 21 нови сгради и има готови проекти за още 15 сгради”, допълни още  Йорданка Фандъкова.

На проверката присъстваха зам.-кметът на Столичната община Ангел Джоргов , заместник-кметовете на район “Надежда” инж. Петър Ташев и Мая Благоева и директорът на 24 ДГ “Надежда” Емилия Петрова.