Иво Ивков: Мъри Стоилов искаше да си тръгне още след ПАОК (ВИДЕО)

Иво Ивков: Мъри Стоилов искаше да си тръгне още след ПАОК (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на “Левски” Ивайло Ивков говори по актуални теми, свързани с клуба от “Герена”.

Той разкри, че Станимир Стоилов е обмислял да напусне “сините” още след двубоя с ПАОК през миналото лято. Ивков също така разказа, че още от първия ден с Мъри са били нежелани в клуба.

“Десетте процента в договора за управление – това е костилката, от която започна раздорът. Бяхме на един обяд със спонсорите, но не се говори за това, което аз исках – именно тези десет процента. Наско каза – спокойно… Аз отвърнах, чe няма да продължа да работя за “Левски”, ако не махнем от договора даренията, таксите в школата и членските и абонаментните карти. От тези 750 000 лева, които спонсорите казаха, че са фактурирани, можеше да са двойни. Нямало да си ги искат… Че те декември месец си поискаха едни 200 хиляди лева, дадени като заем на Левски преди моето идване. И си ги взеха”, каза Ивков при гостуването си в подкаста на dir.bg.

“Стоилов не чувстваше подкрепа според мен. След финала за Купата срещу ЦСКА, когато “синя” България бе в еуфория, той каза: “Не обещавам, че ще надградим”. Ситуацията бе тежка. Фалитът висеше като дамоклев меч над Левски. Аз не виждах как ще вземем лиценз в началото, но след тази кампания започна невиждан паричен поток към клуба, хората ни повярваха и ни подкрепиха. И тогава дойде тази купа, която не бе логична. След това дойдоха европейските турнири, дойдоха въжделенията. Някой се сети, че с Мъри ставаме твърде популярни и нещата тръгнаха в друга посока”, продължи адвокатът.

“От ден първи не бяхме желани в клуба, особено аз. Трябва да си представите в каква ситуация бе тогава Левски. Не ставаше с лозунги, трябваше да се свърши работа. Принципът бе “силен и независим “Левски”, а това означава – автономен клуб. Стоилов ми каза миналото лято: Искаш ли след мача с ПАОК да си дадем оставките. Тогава аз му казах – не, не можем да направим това. Сега не бива да го правим, на път сме да осъществим мечтата си. Представяте ли си тогава да си тръгнем как би изглеждало? Мъри дойде и зарази всички с отношението си и работата си. Аз самият никога не съм работил толкова много през живота си”, каза още Ивайло Ивков.

“Един човек от Надзорния съвет спрях да го поздравявам и просто го подминавам – Венци Димитров се казва. Той си позволи клевети по мой адрес. Има 7-8 договора с генералния спонсор. Не ги харесвах още от началото. Но вярвах, че ще успеем да накараме тия хора да се запалят по идеята “Левски” и в началото успявахме.

В единия договор пише още от член 1, че “Левски” възлага управлението, а те поемат управлението. За мен този договор е по-скоро договор за източването на клуба. И аз поисках преразглеждането му, както и на цялостните взаимоотношения със спонсора. Знам как седят нещата по правилата на УЕФА, но не мога да кажа всичко, защото не е в интерес на клуба. Юридически не е възможно.

В клуба Константин Папазов не е никакъв, но е в топла връзка с тези, които го управляват. Боримиров бе избор на генералния спонсор. Аз така и не разбрах каква е ролята му в “Левски”. Тоест, аз знам, но няма да кажа, за да не излезе, че съм арогантен”, заяви още юристът.

Categories: Футбол