Арестуваха Доналд Тръмп (ВИДЕО)

Арестуваха Доналд Тръмп (ВИДЕО)

Доналд Тръмп пристигна в районната прокуратура в Манхатън и бе задържан от полицията преди предявяването на обвинението срещу него, съобщи Си Ен Ен.

Той официално е първият президент, срещу когото са повдигнати наказателни обвинения, когато се яви в съда след историческото обвинение към него.

Очаква се обвинителният акт да бъде оповестен по-късно, като по този начин бъдат предоставени първите публични подробности за конкретните обвинения. Си Ен Ен съобщи, че Тръмп ще бъде изправен пред повече от 30 обвинения, свързани с бизнес измами, като част от разследването за плащане на подкуп на актриса от филм за възрастни през 2016 г.

Правният екип на Тръмп заяви, че бившият президент ще пледира невинен и ще оспори обвиненията. Бившият президент, който обеща да обяви кандидатурата си за държавен глава през 2024 г., трябва да отлети обратно за Флорида след обвинението и да говори тази вечер в Мар-а-Лаго.

На новинарските агенции няма да бъде позволено да излъчват обвинението във вторник, постанови съдия в понеделник вечерта.

 

 

Categories: Свят
Tags: САЩ, свят