Хулиганът с бомбените заплахи вече е в дом за временно настаняване

Хулиганът с бомбените заплахи вече е в дом за временно настаняване

15-годишният ученик от Пловдив, задържан при специализирана акция на ГДБОП за подадени сигнали за бомби в училищата, беше настанен с прокурорско постановление в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни.

Хулиганът ще остане в дома за срок от 15 дни. На този етап спрямо него няма повдигнато обвинение, обяви адвокатът му, който ще обжалва мярката за настаняване в дома.

Бащата Хамид Шехаб твърди, че не е знаел, че синът му е изпращал имейли със заплахи за бомби:

“Даже ние винаги говорим си с него, викаме му недей да се месиш с тези работи, той учеше компютри в училището, той е отличник в училището, детска работа”.

Днес на майката на момчето беше връчено прокурорско постановление за привеждането на момчето в Дом за временно настаняване за малолетни и непълнолетни при МВР. Тя отказа коментар. Адвокатът на ученика заяви, че тази мярка се прилага за деца, върху които няма родителски надзор.

Ангел Дунков – адвокат на момчето: “Не бива така да се процедира, няма да има повдигнато явно обвинение на този етап, но всичко това е една превантивност и винаги се случва в Пловдив. Не е коректно, не е справедливо”.

Разследващите стигнаха до момчето след проследяване на канал в Телеграм, който сега е блокиран от ГДБОП. Установен беше е негов съученик, който му е помагал.

Другият задържан вчера за бомбените заплахи – 23-годишен мъж остава в ареста. Той вече е обвинен за подаден сигнал за бомба в Гимназията по транспорт в Пловдив. Според адвоката му Йордан Давчев той не е звънял на 112 от уличен телефон:

“По това време, за което го обвиняват, тъй като сочат точен час, той твърди, че си е бил вкъщи. Той е борец, спортист – професионален и това му е заниманието”.

Днес се очаква прокуратурата да обяви подробности по разследванията за бомбените заплахи.

Categories: България