Стартира кандидатстването с проекти по “Зелена София”

Стартира кандидатстването с проекти по “Зелена София”

Стартира кандидатстването с проекти по “Зелена София” – Програмата на Столична община, в която с общи усилия правим по-красиво междублоковото пространство или близката градинка в нашия квартал.

👉Програма „Зелена София“ се реализира за дванадесета година. Тя е създадена по идея на кмета Йорданка Фандъкова и цели да включи гражданите в облагородяване на междублоковите пространства и средата пред домовете им.

🌳Бенефициентите по програмата получават предоставени от Столична община: посадъчен материал – фиданки, храсти и цветя; паркова мебел – пейки, беседки, кашпи, кошчета за отпадъци; инструменти за поддържане на засадената растителност и материали за ремонт – тротоарни плочки, бордюри и др., и с доброволен труд имат свободата да облагородят зелената площ, която е била одобрена по проекта, с който са кандидатствали.
💯По програмата за облагородяване на зелените пространства около блоковете могат да кандидатстват етажни собствености, неправителствени организации и читалища.
❗️Крайният срок за подаване на проектни предложения е до 17:00 ч., на 28.04.2023 г., в деловодството на районната администрация, на адрес: ж.к. “Надежда“, ул. „Кирил Дрангов“ № 55.

▶️Правилата на Програмата, Насоките за кандидатстване и Формулярите на необходимите за кандидатстването документи могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на Столична община на адреса: https://www.sofia.bg/program-green-sofia-2023 .
✅Допълнителна информация за процедурата може да се получи в дирекция „Зелена система” при СО, на тел.: 02/904 14 28, 02/904 14 23 и на e-mail: zelena_sofia@sofia.bg
ℹ️Участвайте и вие, за да допринесем всички заедно за създаването на още красиви зелени пространства в града и една още по-зелена София!