“Всичко навсякъде наведнъж” триумфира на Оскарите (ВИДЕО)

“Всичко навсякъде наведнъж” триумфира на Оскарите (ВИДЕО)

Връчиха най-престижните награди във филмовата индустрия – „Оскарите”. Филмът „Всичко навсякъде наведнъж” е големият победител. Лентата надделя над конкуренцията в седем категории, сред които – най-добър филм, главна женска роля, поддържащи мъжка и женска роля, както и за режисура.

Четири години след триумфа на Димитър Маринов, филм с българско участие грабна статуетката. „Навални” с журналиста Христо Грозев победи в категорията най-добър документален филм.

НАЙ-ДОБЪР ФИЛМ: „Всичко навсякъде наведнъж”

„Чувството е неописуемо. Тази награда е наша. Тя е на целия екип, на прекрасните хора, които го направиха възможен”, заяви продуцентът на лентата при връчването на престижната статуетка. И допълни: „Това е за баща ми, който както много емигранти, почина млад. Той ме научи, че хората са по-важни от печалбата и че никой човек не е по-важен от другия”.

„Благодаря на всички, които ни вдъхновяваха. Докато растях разбрах, че най-доброто, което можем да направим е да се пазим един друг от хаоса на този свят”, заяви режисьорът на филма Даниел Куан.

НАЙ-ДОБРА АКТРИСА В ГЛАВНА РОЛЯ: Мишел Йео за „Всичко навсякъде наведнъж”.

„Благодаря! За всички момиченца и момченца, които ме гледат тази вечер – това е знамето на надеждата. Това доказва, че когато мечтаеш големи неща, те се случват. Дами, никога не допускайте някой да ви каже, че сте прецъфтели! Нямаше да бъда тук без целия екип на „Всичко навсякъде наведнъж. Трябва да посветя тази награда на моята майка, на всички майки по света. Те са супергероите, без тях никой тази вечер нямаше да бъде тук”, каза Йео.

„Поздравявам семейството и приятелите ми в Малайзия. Непременно ще донеса „Оскара” при вас. Благодаря и на семейството си в Хонконг, където започна кариерата ми. Благодаря, че ми подадохте рамо, на което да стъпя, за да стигна дотук. Благодаря на Академията. Наистина пишем история!”, добави носителката на престижното отличие.

НАЙ-ДОБЪР АКТЬОР В ГЛАВНА РОЛЯ: Брендън Фрейзър за “Китът”

„Значи нещата изглеждат така, когато сбъднеш мечтите си. Благодаря на Академията за честта! Благодарен съм на Дарън Аронофски, че ми хвърли един спасителен пояс – творчески, с тази идея. Самюъл Д. Хънтър беше написал историята. Господа, вие имате огромни сърца, като на китове. Имате огромни души. За мен е чест да бъда във вашата категория”, бяха първите думи на Фрейзър, след като взе наградата.

„Преди 30 години започнах в този бизнес. Нещата не ми се получаваха лесно и едно време недооценявах какво имам, докато то не приключи. Затова искам да благодаря за признанието. Това беше като една експедиция до дъното на морето и след това изплуване нагоре към Слънцето. Благодаря!”, завърши Фрейзър.

НАЙ-ДОБЪР РЕЖИСЬОР: Даниел Куан и Даниел Шайнърт за „Всичко навсякъде наведнъж”

„Искам да посветя този „Оскар” на майките по света и по-специално на моите майка и баща. Благодаря, че не смачкахте моята креативност, когато бях много извратен като малък. Благодаря на всички, които работеха по филма ни”, каза Шайнърт.

„Режисьорът не е нищо без семейството и екипа си. Ако нашият филм има гений, то е благодарение на хората, които го внасят. Геният не идва от индивити, той се появява от колектива. Във всеки един от нас има величие”, добави Куан.


АНИМАЦИОНЕН ФИЛМ: „Пинокио” на Гийермо дел Торо.

АКТЬОР В ПОДДЪРЖАЩА РОЛЯ: Ки Хи Куан за „Всичко навсякъде наведнъж”.

АКТРИСА В ПОДДЪРЖАЩА РОЛЯ: Джейми Лий Къртис за „Всичко навсякъде наведнъж”.

ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ: „Навални”

ИГРАЛЕН КЪСОМЕТРАЖЕН ФИЛМ: An Irish Goodbye

ОПЕРАТОРСКО МАЙСТОРСТВО: „На Западния фронт нищо ново”

ГРИМ И ПРИЧЕСКА: „Китът”

ДИЗАЙН НА КОСТЮМИ: „Черната пантера: Уаканда завинаги” – Рут Картър

ЧУЖДОЕЗИЧЕН ИГРАЛЕН ФИЛМ: „На Западния фронт нищо ново”

ДОКУМЕНТАЛЕН КЪСОМЕТРАЖЕН ФИЛМ: The Elephant Whisperers

КЪСОМЕТРАЖЕН ФИЛМ (анимационен): The Boy, the Mole, the Fox and the Horse

НАЙ-ДОБЪР ПРОДУКЦИОНЕН ДИЗАЙН: „На Западния фронт нищо ново”

НАЙ-ДОБЪР САУДТРАК: „На Западния фронт нищо ново”

НАЙ-ДОБРИ ВИЗУАЛНИ ЕФЕКТИ: „Аватар: Природата на водата”

НАЙ-ДОБЪР ОРИГИНАЛЕН СЦЕНАРИЙ: „Всичко навсякъде наведнъж”

НАЙ-ДОБЪР АДАПТИРАН СЦЕНАРИЙ: „Жените говорят”

НАЙ-ДОБЪР ЗВУК: „Топ Гън: Маверик”

НАЙ-ДОБРА ОРИГИНАЛНА ПЕСЕН: NAATU NAATU от RRR

НАЙ-ДОБЪР МОНТАЖ: „Всичко навсякъде наведнъж”

Източник: Нова тв

 

Categories: Култура, Свят