Така се прави: Министърът на транспорта на Гърция подаде оставка

Така се прави: Министърът на транспорта на Гърция подаде оставка

Министърът на транспорта и инфраструктурата Константинос Караманлис обяви оставката си в сряда след смъртоносния железопътен сблъсък в Централна Гърция, при който загинаха най-малко 36 души.

“Това е, което чувствам като свой дълг, като най-малък знак на уважение към паметта на хората, които загинаха толкова нелепо, и поемане на отговорност за недостатъците на гръцката държава и политическа система през годините”, се казва в изявлението на министъра, цитирано от „Катимерини“.

“Когато се случи нещо толкова ужасно, не можем да продължаваме да се държим така, сякаш не се е случило. От много години не се занимавам с политика, но смятам, че доверието, което гражданите оказват на политическата система, е съществена част от нашата демокрация. Това се нарича политическа отговорност”, каза той в началото.

“От дълбините на сърцето си искам още веднъж да изразя съжалението си и солидарността си със семействата на загиналите”, завърши той.

Както е известно, че два влака – пътнически, пътуващ от Атина за Солун, и товарен,пътуващ от Солун за Лариса, се сблъскаха челно край Лариса.

Първите четири вагона са дерайлирали, а първите два са “почти напълно разрушени”. Около 194 пътници са били евакуирани безопасно до Солун с автобуси.

Източник: БГНЕС

Categories: Свят
Tags: свят