Ицо Хазарта се забърка в скандал, шефът на СОС му прощава

Ицо Хазарта се забърка в скандал, шефът на СОС му прощава

“Днес е ден за прошка и затова прощавам публично на депутата Христо Петров (харесван от мен изпълнител Ицо Хазарта) за това че е казал, че едва ли не строим паркинг в Надежда, защото той пише писма до общината.

Ами не, не се случват така нещата в света на възрастните и в правовата държава, г-н депутат”.

Това написа в профила си във фейсбук председателят на СОС Георги Георгиев:

“На 4 юни, 2021 година ние, съветниците от ГЕРБ и кметът на район “Надежда” – също от ГЕРБ, за първи път представихме на гражданите на “Надежда” проекта ни за общински паркинг там.

Тогава Ицо Хазарта не бил депутат, а изпълнител. Не я имало и партията му, впрочем.

Последваха още едно обсъждане, съобразихме се със забележките на живеещите край терена, после подготвихме проект за паркинга, след това осигурихме финансиране, работихме месеци наред за всички разрешителни и съгласувателни процедури с държавните органи, гласувахме в общинския съвет за проекта, защитавахме го пред финансиращи институции и гарантирахме и общински средства със “Софийски имоти”, учредявахме обезпечения, както се се случват нещата, когато искаш и знаеш как.

Паркинги с писма от депутати не се строят. Трябват идеи, визия, но и да знаеш и да можеш да го направиш, да намериш пари във време на КОВИД и после ръст с 330% на разходите на градския транспорт на София. Припомням, че партията на Ицо Хазарта – Продължаваме Промяната НЕ ПОДКРЕПИ отпускането на финансиране от Народното събрание за градския транспорт въпреки три пъти по-високите сметки за газ и ел.енергия на автобусите и метрото. А с г-жа Фандъкова дни наред бяхме в парламента да им представяме разчетите и защо това се налага, писахме не едно и две писма с конкретни данни как се отразява енергийната криза на транспорта.”