Звездно присъствие на празника в кв. Требич (СНИМКИ)

Звездно присъствие на празника в кв. Требич (СНИМКИ)

Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева и председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев не устояха на вкусните изкушения в традиционните ни конкурси за най-добра баница, погача и вино на Зимния празник в кв. Требич.

💯Журито се затрудни при оценката на печивата, но напълно заслужено и безапелационно в категорията баници отново спечели Цветанка Недкова , а Лилия Георгиева грабна първото място при погачите. Баба Цецка е жител на кв. Требич и за втори път не оставя шанс на конкуренцията при баничарите. Тя сподели, че корите са домашно точени и знае рецептата от нейната майка. 👏Уникална презентация и невероятен вкус ни представи победителката Лилия при погачите – тя гостува с цели 3 тестени произведения.
👏Майстори на погачи са още Благойка Алексова и Светлана Първанова. В челната тройка при баниците се наредиха Елица Кирилова и Росица Петрова.

🍷Най-трудна се оказа задачата на нашето експертно жури при домашните вина. Калоян Крумов взе реванш от предишното издание и заслужено вече го наричаме “Най-добър винар” в кв Требич за 2023 г. Веднага след него се наредиха Елица Кирилова с виното на мъжа си и Николай Динев.

👏Специална благодарност на нашето жури – неоценима помощ от инженер технолога Стефан Гергов и Цветомир Котев, любител винар, а при печивата – разчитахме на майсторската преценка на Даниела Паташева, готвач в 90 ДГ “Веса Паспалеева”.

⭐️Грамоти за ефективно партньорство получиха Звезделина Петрова, секретар на НЧ “Просвета” 1919, водещата Анета Вълканова , народната певица Светла Дукатева и журналистът и издател на “Софийски вестник” Христо Йорданов.