Продължават претърсванията във връзка с камиона-ковчег

Продължават претърсванията във връзка с камиона-ковчег

Полицаи и следователи претърсваха различни адреси през изминалата нощ в цялата страна. Акцията е във връзка с откритите 18 мъртви нелегални мигранти в камион близо до софийското село Локорско.

До момента петима са отведени в полицията. Следствените действия продължават и през днешния ден.

През изминалата нощ имаше операции на полицията и следователи в различни части на страната. Продължава да се установява кой е карал товарният камион, в който са открити нелегалните имигранти, изоставени до село Локорско.

18 от бежанците бяха намерени мъртви, най-вероятно поради липсата на въздух в товарната част на превозното средство.

Директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов:

“Няколко от пътуващите в камиона са се задушили – 18 трупа и 34 оцелели граждани на Афганистан, доколкото знаем от техни данни става въпрос за афганистански граждани”.

Част от отведените от полицията имат криминални регистрации за различни видове престъпления, обясни директорът на Главна дирекция “Национална полиция” главен комисар Атанас Илков.

“Това са лица, за които има достатъчно основание да смятаме, че имат съпричастност към деянието във връзка с каналджийската дейност. Едно от лицата е с няколко досъдебни производства.”

Очаква се през днешния ден претърсванията на различни адреси в страната да продължат.

Следователите и полицаите ще установяват кой точно е карал камиона, в който бяха открити нелегалните имигранти. Водачът все още е неизвестен, след като изостави превозното средство до село Лукорско с над 50 нелегални имигранти, 18 от които починали от задушаване.

Източник: БНР

Categories: България