Радина Томова е спортист на годината за Локомотив (Сф) – СНИМКИ

Радина Томова е спортист на годината за Локомотив (Сф) – СНИМКИ

Световната шампионка с ансамбъла на България по художествена гимнастика Радина Томова е спортист номер 1 на ОСК Локомотив- София за 2022 година. Тя беше наградена на специална церемония от председателя на ОСК Локомотив Даме Стойков.

“Тази награда е много специална за мен, защото през тази година се навършват 10 години от основаването на клуб по художествена гимнастика Локомотив (София), който аз ръководя”, каза Велкова.

“10 години вече развиваме спорт в Локомотив (София). В клуба има над 1600 картотикирани деца в 15 вида спорт. Над 60 треньори работят с тях. Има ясно правила за работа, но треньорите имат пълна свобода. Изпращаме една успешна година за Локомотив”, каза Даме Стойков.

Номер 2 в класацията е европейската вицешампионка по бокс Светлана Каменова, а на трето място е бронзовият медалист от Европейското първенство по джудо до 23 години в Сараево.

Отбор номер 1 е волейболен клуб Локомотив 1929-Нидо, който спечели три сребърни медала в три възрастови групи на държавното първенство.

Специални награди получиха баскетболната легенда на клуба Диана Брайнова по повод нейния 70-годишен юбилей и олимпийската шампионка по бокс от Токио 2020 Стойка Кръстева за принос в развитието на спорта. Тя беше на церемонията с 6-месечната си дъщеричка Цветелина.

Топ 10 на най-добрите спортисти на ОСК Локомотив- София за 2022 година:

 1. Радина Томова (художествена гимнастика)
 2. Светлана Каменова (бокс)
 3. Георги Граматиков (джудо)
 4. Мартин Димитров (тенис)
 5. Ангел Димитров (бокс)
 6. Анна Стоева (самбо)
 7. Петър Арсовски (бокс)
 8. Цветан Цветков (самбо)
 9. Ерен Карбаш (карате)
 10. Джеймс Шервут (ръгби)

Топ 3 на най-добрите отбори на ОСК Локомотив- София за 2022 година:

 1. Волейболен клуб Локомотив 1929-Нидо
 2. Тенис Локомотив 1929 (София)

година.

 1. Баскетболен клуб Локомотив (София) за девойки старша възраст