Нова кампания за подмяна на старите отоплителни уреди в „Надежда“

Нова кампания за подмяна на старите отоплителни уреди в „Надежда“

От 16 януари 2023 г. се подновява приемът на документи за кандидатстване за безплатна подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и въглища с нови екологични алтернативи по Основната фаза на Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” LIFE17 IPE/BG/000012 – LIFE IP CLEAN по Програма LIFE на Европейския съюз.

Кампанията обхваща кварталите “Требич”, „Абдовица“, „Димитър Миленков“, „Филиповци“, „Обеля“, в.з. „Малинова долина“ и селата Волуяк, Мрамор, Чепинци, Негован, Световрачене, Кубратово, Бусманци, Казичене, Кривина, Владая и Мърчаево. Припомняме, че на 20 януари 2020 г. стартира първи етап от Кампанията.

Кандидатите ще могат да избират следните алтернативни форми на отопление, вместо твърдото гориво: уреди на пелети, уреди на природен газ и климатици.

Поканата за кандидатстване ще остане отворена до изчерпване на финансовия ресурс по проекта, но не по-късно от 30.04.2024 г.

 

За район „Надежда“, приемът на документи е в офис „Илиянци“ :

Адрес: кв. „Илиянци“, бул. „Рожен“ 61, в сградата на НЧ „Отец Паисий“ 1930, от южната страна на сградата.

Лице за контакт: Александър Димитров

Телефон за контакт: 0882 030 818

E-mail: aleksandar.dimitrov@so-nadejda.com

Условията за кандидатстване, допустимото отоплително оборудване, необходимите документи, място за подаването им и телефони за контакт можете да намерите в поканата за кандидатстване.

Пълният текст на поканата и документите за кандидатстване са достъпни по-долу:

Покана за кандидатстване – виж тук: https://bit.ly/3knVq1B

Документи за кандидатстване – виж тук: https://bit.ly/3QV8AiD

Официален сайт на интегрирания проект по Програма LIFE – https://bit.ly/3XG9OAo