Ето кои са приоритетите в район “Надежда” през 2023 г.

Ето кои са приоритетите в район “Надежда” през 2023 г.

Кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов гостува в сутрешния блок на радио “София”. Той посочи някои от най-важните теми, по които ще работи неговият екип през 2023 г:

Предстои да стартират ремонтни дейности по бул. “Рожен”, който ще осигури връзка на северните квартали с центъра на града . Ще се работи в участъка от надлеза на жп линията до Северна скоростна тангента.

През пролетта стартира мащабната програма на Столична община за изграждане на нови тротоари

Предстои да бъде обявен конкурс за изграждане на нова мултифункционална зала в кв. Требич, след като Столичен общински съвет одобри доклад през ноември 2022 г.

Очакваме разглеждането на доклад до Столичен общински съвет за изграждането на нова детска градина в кв. Требич

Надяваме се след приключване на учебната година да стартираме мерки за енергийна ефективност в 63-о училище в кв. Требич

За да бъде облекчено паркирането около Северен парк, ще бъде „пробита“ една улица, която ще направи връзка между ул. „Народни будители“ и ул. „Петър Панайотов“. На ул. „Петър Панайотов“ ни позволява да направим нови паркоместа, както и съответния подход към парка.

Продължава работа по преместването на Митническо бюро София – запад от бул. Рожен на терен в район “Връбница” (ул. Васил Левски). През м. октомври 2022 г. с гл. архитект на София Здравко Здравков бе представен транспортно -комуникационен план за това.

Очаква се до лятото на 2023 г. да приключи строителството на линейния обществен паркинг ул. Христо Силянов /ул. Царевец за 207 автомобила, както и на многоетажния паркинг на “Софийски имоти” в жк Надежда 1

Продължава работата по новия филиал на 24 ДГ в жк Надежда 3, който се надявам да отворим за новата учебна година

Започва реновиране на спортната площадка в Северен парк

Предстои изграждане и на нова спортна площадка в двора на 15 СУ “Адам Мицкевич”, за която районът спечели финансира от Министерство на образованието и науката.