Йорданка Фандъкова се отказа от кметската надпревара (ВИДЕО)

Йорданка Фандъкова се отказа от кметската надпревара (ВИДЕО)

На следващите местни избори Йорданка Фандъкова няма да се кандидатира за кмет на София.

Това обяви самата тя в студиото на „Събуди се”. „Това е мое решение – взето отдавна. Много хора знаеха за него. Вече е време да бъде обявено пред всички”, посочи тя.

“Лично според мен трябва да се увеличи още гратисният срок за валидация на картите за градския транспорт, но не трябва да се пристъпва директно към отмяна”, каза Фандъкова.

Тя критикува колегите си, че не е било обяснено подробно как и защо е полезно за самите пътуващи да валидират картите си (общината твърди, че това е застраховка за пътника и възможност той да следи пътуванията си). Фандъкова изтъкна, че и сега не се налагат глоби за пропусната валидация, като този гратисен период засега ще действа до края на февруари. Междувременно дотогава Столичният общински съвет може да отмени задължителната валидация, защото Георгиев обяви, че ще го предложи.

Фандъкова съобщи още добри вести от ремонтите в София. Столичната община е спечелила делото, с което оспорваше наложената от МРРБ финансова корекция за ремонта на “Граф Игнатиев”. По този договор с фирма “Джи Пи груп” общината бе санкционирана със 787 722 лв. непризнати разходи, като мотивът бе необосновано заложени ограничителни условия към част от изискваните експерти за изпълнение на поръчката и субективна методика за оценка на офертите. По повод нощната проверка на “Графа” на министъра на регионалното развитие Иван Шишков, Фандъкова отбеляза, че това е 58-и протокол за проверка на улицата и единствената новост е личното участие на министъра.

“Всички виждаме, че паветата са пренардени безобразно. Най-малко аз бях доволна”, коментира Фандъкова. Тя обяви, че вчера е било предложено нова технология на редене, която първо ще бъде тествана на участък там, където се съхраняват паветата. Едва ако там се види успех на новото решение, то ще бъде приложено в центъра. За него ще се чака и одобрение от Националния институт за недвижимо културно наследство, тъй като паветата са под негова защита.