Район “Надежда” стана част от кампания в подкрепа на бездомни животни

Район “Надежда” стана част от кампания в подкрепа на бездомни животни

Общинската администрация „Надежда“ и 5 детски градини се включват в кампания за осиновяване на бездомни животни “БезДОМен или ДОМашен? Ключът е в теб!” . Сред заявилите участие са 38 ДГ „Дора Габе“, 90 ДГ „Веса Паспалеева“, 170 ДГ „Пчелица“, 171 ДГ „Свобода“ и 172 „София“.

Всяка от общинските институции, която застава зад инициативата има мисията да съдейства за намирането на стопанин на куче или коте, популяризирайки съдбата на животинчето от приют.

Кампанията стартира през м. януари 2023 г. и се организира от Столичната община, дирекция „Спорт и младежки дейности“ и дирекция „Околна среда“, в партньорство с Animal Rescue Sofia, „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ и ОП „Екоравновесие“.

“Всеки от нас може да е промяната. Ключът е в отношението, съвестта и културата на хората” – коментира заместник-кметът на Столична община Мирослав Боршош по повод началото на кампанията.

В рамките на кампанията, международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ ще съдейства със съвети за отговорна грижа към домашните любимци и насоки за лесен и ефективен процес по осиновяване на животно. Организацията ще представи и дигиталния си образователен проект под формата на видео уроци за хуманното отношение към животните в столичните училища и детски градини. 1Видеата имат за цел да информират деца и родители как да бъдат по-отговорни както към домашните любимци, така и към бездомните, и дивите животни.