Тъжна вест: Отиде си големият журналист Наско Станкушев

Тъжна вест: Отиде си големият журналист Наско Станкушев

Поредна тъжна вест за българския футбол и родната журналистика – отиде си от този свят големият Атанас Станкушев…Наско беше едно от най-силните пера на българската спортна журналистика, човек с огромно сърце, изпълнено с любов към спорта, живота и Локомотив (София).

Той е автор на емблематичните книги “Майстори и голмайстори” и “Върхът е само за един”, както и на биографията на легендарния футболист и треньор д-р Стефан Божков. Творческата му биография включва вестниците “Транспортен глас”, “Антени” и “Гол”.

Написал е стотици статии за най-популярната игра, останали като еталон в професията. Взел е интервюта от всички най-добри футболисти на България, беше и близък приятел на много от тях.
През последните години от живота си Станкушев беше пресдиректор на Локомотив (Сф).

Наско беше учител за десетки журналисти, оставили също диря след това. Ние, негови ученици, винаги ще го помним като УЧИТЕЛЯ, винаги да помогне и да даде добронамерен съвет, когато се налага.

Почивай в мир, приятелю! Никога няма де бъдеш забравен…

Синът му Тодор Станкушев написа следното във “Фейсбук”:

“Днес моят мил баща написа последната страница от своята книга. Тя е искрена, достойна и пълна със споделена любов.
Но за разлика от теб, тате, аз няма да я анотирам. Ще я препрочитам, докато узрея да я допиша и прочета на внуците ти…

Ще посветя живота си на това да те накарам да се гордееш с момчето, което си възпитал и отгледал. Благодаря ти, че те има, тати, ти винаги ще си моят герой!
Тодико и MAMA те прегръщат и целуват”. 

Екипът на “Витоша нюз” изказва най-искрените си съболезнования към близките и семейството на г-н Станкушев…Поклон пред светлата му памет…

Categories: Футбол