Почина певицата от култовия „Флашданс“

Почина певицата от култовия „Флашданс“

На 63-годишна възраст почина певицата и актриса Айрин Кара, спечелила “Оскар” и “Грами” с незабравимата си песен от филма “Флашданс”.

Тя е изпълнител и съавтор на Flashdance… What a Feeling, заглавното парче в танцувалния хит от 1983 г. Три години по-рано Кара изпя и едноименната песен Fame от филма “Слава” на Алън Паркър, където изигра и една от главните роли, на Коко Ернандес. Това нейно изпълнение също бе номинирано за “Оскар” за оригинална песен, както и друго парче от “Слава”, изпято от Айрин – Out Here on My Own.

Ролята на Коко е до голяма степен автобиографична за Кара, която се изявява на сцената и телевизионния екран от ранна детска възраст. Родената в Бронкс, Ню Йорк, през 1959 г. изпълнителка продължава да работи като певица и беквокалистка на Лу Рийд, Джордж Дюк, Вики Сю Робинсън и в следващите десетилетия, но никога повече не достига славата от 80-те години.

Агентката на Кара – Джудит Мууз, съобщи в социалните медии за смъртта, уточнявайки, че причината е “неизвестна засега”. Певицата е  починала у дома си в Маями, Флорида.

Източник: segabg.com

Categories: Живот, Култура