СОС даде жилища на олимпийски шампиони

СОС даде жилища на олимпийски шампиони

Столичен общински съвет прие с мнозинство и аплодисменти доклад за дарение на жилища на олимпийските шампиони Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова от Ансамбъла по художествена гимнастика, Стойка Кръстева (бокс) , както и на техните треньори Весела Димитрова (художествена гимнастика) и Борислав Георгиев (бокс).

Дарението е от жилищния фонд на район “Илинден”, а сред съвносителите Димитър Димов, кмет на район “Надежда, Иван Божилов, кмет на район “Илинден”, Татяна Георгиева , общински съветник от ПГ на ГЕРБ/СДС и председател на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в Столичен общински съвет, Иван Таков, председател на групата на “БСП за България” в Столичен общински съвет и Владимир Митов, общински съветник и член на ПГ “Патриоти за София”.

“Благодаря ви за невероятните емоции и истинска гордост, които донесохте на цяла България. Вашият исторически успех е стимул за младите хора не само в спорта, но и за всички подрастващи. Вярвам, че с този доклад надграждаме моралната благодарност, която Столична община изрази със званието “Почетен гражданин на София” през 2021 г.

Вие го заслужавате и се радвам, че днес ние можем да го реализираме! Водени от идеята да развиваме спорта в града ни, е важно да вървим в една посока – с всички федерации, спортисти и големи шампиони. Сигурна съм, че вашите спортни успехи, усмивки и лична харизма ще привлекат много деца към спорта в града ни!”, каза Татяна Георгиева.

“Като кмет на район “Надежда”, член на Управителния съвет на ОСК “Локомотив” и човек, свързан със спорта, изпитах смесени чувства от дискусията в Столичен общински съвет днес.

Огромна благодарност за подкрепата на всеки от 46-те общински съветници в град София, които гласуваха “за” днешния доклад и изразиха своите положителни мнения . Признателност към групите на ГЕРБ/СДС , БСП и Патриоти за София, които се обединиха около каузата “Благодарим ви, олимпийски шампиони!” и надмогнаха политическите си различия, в името на големите златни имена на България, заяви кметът на район “Надежда” инж. Димитър Димов.

– В същото време изпитах недоумение, как е възможно някой да намери вътрешна сила, за да критикува предложение за подкрепа към олимпийски шампион? Как е възможно да гледаш в очите шестима златни медалисти от Олимпиада, чиито титли България чака 13 години и да говориш за политика? Как е възможно да четеш между редовете, за да критикуваш, но не и да разбереш основния смисъл на доклада? Усилията ни да подкрепим златните олимпийски шампиони имат положителен резултат! За мен, по-важното е , ако днес сме успели наистина да кажем: Благодаря, на олимпийските шампиони. Благодаря от сърце! Благодаря казваме, когато гледаме шампионите в очите! Благодаря – без условности!”