Децата от 63 ОУ в Требич се включиха в Празника на фенерите (ВИДЕО)

Децата от 63 ОУ в Требич се включиха в Празника на фенерите (ВИДЕО)

Децата от 63 ОУ “Христо Ботев” (кв. Требич) осветиха добротата по света, като организираха страхотен “Празник на фенерите” в Северен парк.

“Благодаря за поканата да бъда гост на ученическото шествие със собственоръчно направени фенери, което се превърна в истинска атракция. Децата изпълниха традиционната за празника на Св. Мартин песничка и пляскаха толкова силно, че огласиха целия Северен парк”, коментира кметът на район “Надежда” инж. Димитър Димов.

На финала на празника, ги очакваше изненада – вкусни лакомства и традиционните рогчета, изработени от сръчните ръце на техните родители.

В 63 ОУ “Христо Ботев” се изучава интензивно немски език по най-добрите програми на водещи немски издателства. “Гордеем се с резултатите на нашите ученици, които успешно покриват изискванията за получаване на международен сертификат от Институт “Гьоте”. Този празник е една своебразна награда за усилията им през учебната година и предизвикателство да продължат отличното си представяне!”, каза Карамфилка Новачкова, директор на 63 ОУ “Христо Ботев”

Всяка година през месец ноември се отбелязва деня на Св. Мартин Милостиви. Легендата разказва, че в една студена нощ той споделил мантията си с един просяк и така го спасил от измръзване. Като почит и спомен за добрите му дела учениците изработват светещи фенери и правят шествие в Северния парк.