Случаен пътник е предотвратил трагедия в пламналия влак (ВИДЕО)

Случаен пътник е предотвратил трагедия в пламналия влак (ВИДЕО)

Сред пътниците в пламналия снощи влак край Каспичан е имало огнеборец, съобщи днес сутринта БНР, (link is external)позовавайки се на началника на Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Шумен комисар Иван Иванов. Мъжът пръв забелязал пожара, който избухнал в първия вагон на композицията. Дръпнал ръчната спирачка и започнал да евакуира хората. Вероятно така са спасени десетки животи.

Пожарът възникна вчера вечерта в бързия влак 2613, пътуващ от София за Варна. Гасенето е приключило малко малко след полунощ. Информациите засега сочат, че е пострадал единствено машинистът. Той е с наранена ръка при опита да откачи локомотива от първия вагон.

Днес се очаква на мястото на инцидента да бъде направен втори оглед. На него ще присъстват и експерти на железопътната компания, за да могат да преценят какви са причините за пожара.

След избухването на пожара към мястото на инцидента бяха насочени три противопожарни екипа от Шумен и два екипа от Нови пазар, съобщиха от полицията. Пламъците са били видими от магистрала “Хемус”, разказваха шофьори. Местни хора са помагали при насочването на екипите на пожарната.

В социалните медии пътничката от горящия влак Петя Кирилова е споделила видео материали и снимки от мястото на инцидента. “Всички сме добре, 20-25 души. Пожарната веднага дойде”, съобщи тя във Фейсбук.

Към 21:20 часа от полицията в Шумен обявиха, че заради труднодостъпния терен на мястото на инцидента РСПБЗН-Шумен е създала организация за извозване на пътниците с високо проходима техника до гара Каспичан, откъдето ще бъдат транспортирани с автобуси по останалата част от маршрута си. Според говорителя на полицията Ася Йорданова става въпрос за малко над 50 души.

На разпространени в социалните мрежи кадри се виждат огромни поражения в поне два от вагоните. И навяват спомен за трагедията от преди 14 години в Червен бряг.

Източници: БНР, „Сега“
Снимка: Нова тв

Categories: България