Есенен празник на плодородието представи уникална изложба (СНИМКИ)

Есенен празник на плодородието представи уникална изложба (СНИМКИ)

Първото издание на “Есенен празник на плодородието” представи уникална авторска изложба на есенна декорация – рисунки, тикви, пана, декупаж и др.

Кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов и изпълнителният директор на съорганизатора “Пазари Север” ЕАД Светослав Тодоров откриха празника на територията на Фермерски пазар.
“Благодаря за активността , креативните идеи и страхотното творческо изпълнение на всички участници – децата, родителите и учителите от 12-тте детски градини в район “Надежда”, каза Димов.

“Това е само първото от серия събития, които занапред ще организираме и ще превърнем в традиция. Благодаря ви, че сме заедно! “, каза по време на приветственото си слово Светослав Тодоров.
За празничното настроение допринесе и тематичната музикална програма в изпълнение на прекрасните деца от 90 ДГ “Веса Паспалеева”.
Част от празника беше и кулинарната изложба на ястия с тиква, дарение от екипа на “Пазари Север” ЕАД и изработена от всяка детска градина. Те представиха както традиционните тиквеник и сладкиш с тиква, така и капама в тиква и плодов пунш в тиква. Специална изненада за гостите бяха 300 безплатни парчета печена тиква, дарение от производител на тикви и търговец от Фермерски пазар “Надежда”.

Партньор на събитието беше Институт по декоративни и лечебни растения – София, които направиха събитието по-пъстро и колоритно. Техният щанд предлагаше на всеки посетител както любопитна информация за тиквите, така и много зеленина и свежест от билки и други растения.

Разделихме се с обещание за още по-мащабен есенен празник през следващата година, който ще даде възможност и за благотворителен търг на представената украса.