“Хелоуин: Краят” превзе бокс-офис класацията в САЩ

“Хелоуин: Краят” превзе бокс-офис класацията в САЩ

Хорърът “Хелоуин: Краят”, последната част от сагата с участието на Джейми Лий Къртис, оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с излизането си на екран, изпреварвайки “Усмивка”, друг филм на ужасите, съобщи АФП.

Филмът, който слага край на борбата на живот и смърт между маскирания убиец Майкъл Майерс и Лори Строуд 40 години след първата им среща, събра 41,3 милиона долара приходи от петък до неделя.

Анализаторите очакваха малко по-добри резултати (около 50 милиона долара). Като се има предвид, че филмът е пуснат едновременно в стрийминг и по кината, и че е струвал 30 милиона долара, това е “отличен” резултат според Дейвид Грос от специализираната фирма Franchise Entertainment Research.

Седмиците, предшестващи нощта на Хелоуин – 31 октомври, обикновено са добри за хоръри. На второ място е друг филм от този жанр – “Усмивка” с приходи от 12,4 милиона долара за уикенда.

На трето място със 7,4 милиона долара в бокс-офис класацията на Северна Америка е “Крокодилът Лайл”, който е адаптация по детска книга. Следват “Жената воин” и “Амстердам”. “Не се тревожи, скъпа” с Хари Стайлс и Флорънс Пю е на шесто място с 2,2 милиона долара.

Източник: БТА

Categories: Култура