От “Ще го излъчвате ли нашия мач?” до “Ти какъв си, бе? Защо снимаш?”

От “Ще го излъчвате ли нашия мач?” до “Ти какъв си, бе? Защо снимаш?”

За по-малко от година станаха три инциденти с хора, отразяващи мачовете в София област и столицата. Първият бе през октомври 2021 г. в Елин Пелин, когато човек от публиката атакува двама колеги, излъчващи на живо мача Левски Елин Пелин – Ракитин Трудовец 0:0.


След това нещата уж затихнаха. Преди две седмици  – на 11 септември, в Житен човек от публиката държа сметка на колега защо излъчва и какво снима!

 

На 25 септември отново човек от публиката на Витоша Бистрица 2, на мача им в Герман с Урвич (Панчарево), застана пред камерата, излъчваща пряко, и потърси „сметка” защо се снима и излъчва.

Ще кажете е голяма работа  – случило се три пъти.

Само че хората, които се занимаваме с отразяването на футболът в най-ниското ниво, го правим за своя сметка, време и нерви. Заради любовта и страстта на аматьорския футбол.

Ние във „Футболът в София област“ се стараем да събираме резултатите на момента, да правим класиранията веднага след последния мач от кръга и да Ви ги споделяме.

Колегите от Аренаспорт ТВ, ЮСофия ТВ и Софийски вестник пък излъчват за Вас в студ и пек, и дъжд от стадионите и са там до последния съдийски сигнал.

Във “Витоша нюз” (vitoshanews.com) и фейсбук групата „А ОГ СОФИЯ (столица)” събират и пишат резултати и новини от столичните групи. Правим го за Вас, естествено и за нас – за нашето удовлетворение, но когато започнат да се случват такива неприятности всеки съзнателно или несъзнателно си казва: „Добре бе аз луд ли съм, мазохист ли съм? Защо не … !”.

 

Ангел Лазаров, sofiafutbolbg. wordpress.com