Инж. Димитър Димов награди едно от „златните момичета“ (СНИМКИ)

Инж. Димитър Димов награди едно от „златните момичета“ (СНИМКИ)

“Гордея се с вашия исторически успех- световна титла с ансамбъла по художествена гимнастика на България. Благодаря ви шампиони, че отново изкачихте българския флаг на най-високото и заслужено място“, това заяви кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов на едно от новите „златни момичета“ Радина Томова.

Гимнастичката получи специална златна монета за заслуги към район “Надежда”. Радина беше и лице на кампанията “Заедно сме Надежда” през 2019 г , насочена срещу агресията при подрастващите.

Семейството на Радина живее в района, а Радина е ученичка в 153 Спортно училище “Неофит Рилски”.


“Намираме се в златния век на Локомотив (София). След първото олимпийско злато на Стойка Кръстева, ОСК може да се поздрави и с първа световна титла в над 90-годишната си история”, отбеляза Даме Стойков, президент на ОСК Локомотив.

“Зад успеха на Радина стои много труд и дисциплина. Радвам се, че огромният и потенциал намери отражение в световната титла и пожелавам това да е началото на един шампионски път”, каза президентът на клуба по художествена гимнастика СКХГ-Локомотив София Катрин Велкова, която открива таланта на Радина.

На емоционалната среща присъстваха олимпийската шампионка Стойка Кръстева, нейният треньор Борислав Георгиев и много служители на администрацията, които също честитиха световната титла на Радина.

“Целият спортен свят те аплодира на крака. Не забравяй, че златният медалът задължава шампиона да бъде пример в спорта и живота”, даде съвет на младата гимнастичка Стойка Кръстева.