57 000 първолаци тръгват днес на училище

57 000 първолаци тръгват днес на училище

Очаква се над 57 000 първокласници да тръгнат на училище на 15 септември. Близо 717 000 са всички ученици, които ще се обучават през новата 2022/2023 учебна година, съобщават от МОН, цитирани от Нова тв.

Общо 46 образователни институции от 14 области ще открият учебната година в други сгради, като най-честата причина за това са продължаващи ремонти. Сред тя са 18 училища от 9 области на страната.

За всички ученици и учители са осигурени условия за провеждане на нормален учебен процес. Учебната година ще стартира присъствено навсякъде. Взети са мерки за опазване здравето на децата и учениците.

Министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов ще присъства на откриването на учебната година в 18 СУ „Уилям Гладстон“ в София, а по-късно ще посети ПГЖПТ „Христо Смирненски“ в Карлово.

Зам.-министър Мария Гайдарова ще открие STEM център и новата учебна година в езиковата гимназия “Иван Вазов” в Пловдив. По-късно тя ще бъде и на старта на академичната учебна година в Медицинския университет в града.

Зам.-министър Надя Младенова ще е на тържеството в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Априлово, община Горна Малина.

Зам.-министър проф. Албена Чавдарова ще открие учебната година в ЕГ „Васил Карагьозов“ в Ямбол.

Categories: България